4-серийният игрален филм „Хъшове” тръгва по БНТ на Националния празник на България – 3 март. Той е по мотиви от повестта „Немили-недраги” на Иван Вазов.
Това е първият телевизионен филм в България заснет на high definition. Режисьор е Александър Морфов. Оператори на филма са Димитър Гочев и Александър Станишев, а музиката е на композитора Мартин Любенов. Лайтмотивът на музикалното оформление е песента на Влатко Стефановски – „Бял кон”.

Актьорският състав на телевизионната версия на „Хъшове” включва едни от най-таланливите имена на нашата сцена: Валери Йорданов, Руси Чанев, Петър Попйорданов, Христо Мутафчиев, Рени Врангова, Валентин Ганев, Валентин Танев, Деян Донков, Пламен Пеев, Евгени Будинов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Даниел Ангелов, Филип Аврамов, Николай Урумов, Стоян Алексиев, Димитър Рачков и др. Екипът на продукцията, който наброява близо 100 души, снимките на филма продължават година и половина - от  8.08.2007 до 26.01.2009 г.

Филмът е продуциран от БНТ и „Камера” ООД, с подкрепата на Национален Филмов Център и Меценатска Програма „Култура” на Столична Община.

На 27 февруари от 20.00 часа в Дом на киното (бул. Дондуков 67)  ще се състои премиера на игралния сериен телевизионен филм „Хъшове”. /БЛИЦ