Световноизвестен гастроентеролог разкрива как да бъдем по-енергични и жизнени чрез храната
„Микробният фактор“ от д-р Хироми Шиния е една от най-полезните книги за здравословно хранене и начин на живот
С развитието на модерната медицина сме свикнали да търсим решението на всеки здравословен проблем в съответните медикаменти, с които най-бързо и ефективно да го преборим. Но какво ако, вместо към болестите, насочим вниманието си първо към здравето? И как можем да запазим жизнеността и енергията си през целия си живот?
Световноизвестният гастроентеролог д-р Хироми Шиния (1935-2021), автор на книгите „Подмладяващият ензим“ и „Ензимният фактор“, посвещава дългогодишната си кариера именно на този въпрос и събира своя опит, изследвания и теории в ценния наръчник за здравословен начин на живот „Микробният фактор“, който излиза у нас в ново издание.
„Ти си това, което ядеш“ е фраза, която всички сме чували безброй пъти, но в ежедневието си сякаш приемаме повече като клише, отколкото като работеща формула, която да спазваме.
В „Микробният фактор“ д-р Шиния обръща внимание именно на храната като първоизточник на енергия и на достъпен и разбираем език ни запознава с микровселената на собствените ни черва – и ежедневното ѝ влияние върху нашето здраве.
Разглеждайки способността на клетките в човешкия организъм да се защитават и пречистват, японско-американският гастроентеролог обяснява как трилионите бактерии, които живеят в нас, могат да бъдат използвани в наша полза.
На базата на професионалния си опит и богатите си знания за нашите тела и как те функционират, специалистът предлага предлага нов начин на хранене и живот, наречен Шиния Биозим – който да ни запази здрави, като намали до минимум нуждата ни от лекарска помощ.
Състоящ се от 7 главни точки, здравният метод на д-р Шиния комбинира добрата диета с адекватната почивка, умерената физическа натовареност и позитивното мислене и разкрива тайните на здравите черва, здравата кръв и бликащите от енергия клетки.
В тази книга ще откриете:
- защо някои от най-популярните съвети за хранене не просто не работят, а и вредят на тялото ни;
- какъв е ключът към естествения имунитет;
- какво е добре да се яде и какво не;
- защо е важно да пием „добра“ вода;
- защо преценката ни за микроорганизмите като „добри“ и „лоши“ е подвеждаща и др.
Любопитен, образователен и с лесни за изпълнение препоръки, „Микробният фактор“ е полезен наръчник, който ни учи на изкуството да познаваме собственото си тяло, да му отговаряме и да се вслушваме в нуждите му.
Д-р Хироми Шиния (1935-2021) е лекар, визионер и изобретател на превърналата се в стандарт техника на слабоинвазивната колоноскопска полипектомия. През своята десетилетна лекарска практика той е бил професор по хирургия в Медицинския колеж „Алберт Айнщайн“, ръководител на ендоскопското отделение в болницата „Бет Израел“ в Ню Йорк, както и съветник за болницата „Маеда“ и гастроентерологичната клиника „Хандзомон“ в Япония.