Световноизвестният проф. Божидар Янев посети днес арт галерия Vejdi, за да разгледа току-що откритата изложба живопис на Георги Трифонов. Той дойде заедно с известната галеристка Юлита Попова и съпруга й Жос Селис, които са собственици на прочутата Галерия 88 и Фондация Камен Попов.

Проф. Янев остана възхитен от изложбата „Пътят“ на Георги Трифонов и поздрави Вежди Рашидов за амбицията му едноименната галерия да показва големите таланти на България и по този начин да съхранява паметта за майсторите на пластичното изкуство.

Строителният инженер Божидар Янев е човекът, който в продължение на десетилетия ръководи Инспектората по управлението на мостовете на Ню Йорк /близо 800 съоръжения/. Той е дългогодишен професор в Колумбийския университет, световен капацитет е в мостовите конструкции, чете лекции във Франция Великобритания, Дания, Япония, Китай, освен това е отличен фотограф и почитател на класическата музика и на изкуството.

Преди десетина дни той представи новото издание на книгата си „Конструктивният поглед“ и оригинални постери в  Галерия 88 в София.

Проф. Янев посети днес и ателието на Вежди Рашидов. „За мене беше чест да мога да разгледам мястото, където твори световноизвестният скулптор“, сподели Божидар Янев.