Нострадамус, Ванга, велики личности от миналото и красиви жени от древността и съвременния свят ще изпълнят столичната галерия Нирвана с духовна атмосфера, създадена от Румен Статков.

 На 11 септември в галерията на Ники Младжов стартира откриването на сезона с изложбата „Потрети”, обединила три различни атмосфери в трите зали на арт пространсвото, известно като един от най-стойностните и привлекателни центрове за изкуство у нас.

Румен Статков показва портрети, създадени пред повече от десетилетие, и такива, които са нарисувани броени дни преди изложбата. Цяла зала е посветена на тракийските традиции.

Картините съдържат златни частици и до голяма степен напомнят на начина на рисуване на Густав Климт, който е сред любимите художници на Румен Статков.Тракийският Климт, както смело можем да наречем талантливия художник, съчетава невероятни техники при създаването на картините си, а всяка от тях е нарисувана като от стар ренесансов майстор.

Румен Статков има огромно количество изложби из целия свят. Илюстратор е на много книги, създател на повече от 1000 шаржа, посветени на известни български личности от периода на прехода и след него.

Румен Статков създава не само картини, но и редица фрески и гравюри, негови произведения са в галерии и частни колекции от цял свят.Картините от изложбата „Портрети” ще могат да се видят в галерия Нирвана до първите дни на октомври.

През новия сезон в арт центъра на Ники Младжов ще има невероятно приятни изненади за ценителите на изкуството от висока класа.