Вече е факт първият български игрален филм, базиран на православен роман в родната киноистория – "Не затваряй очи", който бе представен наскоро по време на фестивала "Златната роза" във Варна.

Екранизацията е по едноименната книга на писателя Мартин Ралчевски, а реакциите след първата прожекция се оказаха повече от приятна изненада за целия екип.

Лентата, която проследява историите на двама герои, Петър и Павел, които живеят в различни епохи – Петър през 80-те, а Павел – в настоящето, предизвика вълна от позитивни реакции и емоции сред първите зрители, имали възможността да проследят интригуващата фабула.

Темата за вярата в Бог и християнството обикновено предизвикват полемики, стават повод за множество обществени дебати и нерядко водят до откровени конфликти.

Този път обаче, обратната връзка на публиката е различна. Високият професионализъм, съчетан с брилянтна актьорска игра, върши чудеса дори и при най-недоверчивите зрители.

Хора от екипа споделиха, че са благодарни на кинокритиците на фестивала за техните мнения, които ще допринесат за завършването на още по-въздействащ филм.

А най-големият отзвук тепърва предстои – в началото на 2025-та, когато е официалната премиера на филма.

Снимки: Христофор Балабанов