Актьорът Юлиан Вергов коментира пред Нова ТВ идеята в държавната администрация и обществени места, включително и театри да се влиза със „зелен“ сертификат.

„Това ще стане неминуемо. И не само в театър. Във Франция в бензиностанциите се влиза със сертификат. В Германия навсякъде е със сертификати. Светът просто натам върви. И ние да се чудим как да заобиколим това, как да направим онова – не. Просто светът върви натам и неминуемо стига и до нас.

Даже при нас влиза доста по-късно, отколкото при тях. И това е целият свят, не е нещо, което е ситуирано в България“, коментира Вергов. Лансираната до момента идея е допускане до обществени места да става със сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест.

Бизнесът пък настоява бързите тестове да бъдат безплатни и осигурени от държавата. „Мисля, че всичко ще премине. Това време трябваше да се използва за репетиции и реализиране на идеи. Мисля, че не е чак толкова страшно. Единственото, за което бях против беше това онлайн представяне на театъра.

Театърът е живо изкуство, обмен на енергия. Аз съм демократ по душа, всеки може да прави неща, които реши, но за мен театърът си е театър, когато е общуване“, каза Вергов, който играе Иван Вазов в новата постановка на Народния театър „Вазов за Вазов".