Както винаги, последният месец от годината налага своите важни изисквания, чрез които ще успяваме през следващата 2017 година. Подвластната на Марс, на агресия, насилие, мъст 2016 година и на все още продължаващата кармична разплата и страдание, заслужено в настоящия живот или в предходно прераждане, беляза потискащо делника ни. Преживяхме и възходи, и падения. През декември е време да си направим равносметка, но не тази, която ни е удобна, а безпристрастна, за да избегнем бъдещи проблеми и страдания. Меркурий е ретрограден от 19 декември до края на годината, затова е полезно за всички нас до тази дата да работим, да отхвърлим задачите си и да приключим годината, а от 20 декември да се отдадем на размисъл, на анализ и себеанализ в очакване на празничните дни. Това съветва топастроложката Алена.
Планетите ни предупреждават, че алчността ще е засилена и не малко хора ще се домогват до приходи с цената на вероломство и нападателност само за да заграбят нечие място или да получат хонорар, който по право се полага на друг. Незначителни хора ще избиват комплексите си, като доказват на околните и обществото колко са велики. Ясно е, че няма да получат лелеяното богатство, а и ще бъдат наказани не само от хората от тяхното обкръжение, разочаровани и гневни от непочтените им действия, а и от Съдбата. Мислете и контролирайте първичните си пориви, защото кармични врагове ще ви следват дълги години и ще ви мъстят заради унижението, на което са били подложени.

В наша полза е да преценим дали сме в подходящата среда, дали нашето лично и делово обкръжение ни помага да вървим по пътя си или обратното – пречи ни да постигаме целите си. Сега е моментът, в който трезво можем да променим изцяло или само да обогатим средата си или да променим изцяло местожителството си, дори в друг град, а защо не зад граница. До 19 декември имаме възможност да подпишем делови споразумения със задгранични партньори, които ще ни носят полза, но само ако сме убедени, че са финансово стабилни и инвестициите са поделени. Спазим ли изискванията на месеца, били ли сме отговорни през годината, ще посрещнем коледните празници с гордо вдигнато чело и ще влезем с удовлетворение в Новата 2017 година, подвластна на вибрация 1 и на Слънцето.

Източник: Флагман