Растяща Луна в знак Овен. Вероятността стреса да доведе до главоболие е голяма, затова отделете време да разпуснете. Масаж на главата и лицето ще доставят удоволствие и ще донесат много полза. Да не се претоварва зрението и очите да не се преуморяват. Особено слаби са очните дъна. Да се избягва носенето на контактни лещи, а ако се носят, да не се оставят твърде дълго в очите. Много добре действат компресите от лайка върху очите в тези дни.
Ден, в който трябва да постигнете вътрешен баланс. Направете нови стъпки в стара ситуация. Да устоите там, където сте. Разширете своите граници на търпимост и разбиране. Преосмислете пътя си дотук. Помислете пред какво си затваряте очите и от какво сте заслепени? На кого сте преотстъпили силата си? Трябва да се реабилитирате най-напред в собствените си очи. Потърсете нова гледна точка към позната вече ситуация. Открийте нов подход към нея. Разпознайте и приемете трудните учители в живота си – партньори, приятели, роднини, колеги. Бъдете гъвкави и същевременно устойчиви на изпитанията и предизвикателствата.

Луната преминава на празен ход от 20:43 до 22:19ч, след което се премества в знак Телец.

За 8 лунен ден (до 12:37ч) важи информацията от вчера.

9-ти лунен ден от 12:37 до 13:13ч на следващия ден. Този лунен ден символично е свързан със знака Рак и се счита за първия критичен ден от лунния цикъл. Често съвпада с първата квадратура на Слънцето и Луната (енергиен аспект на една четвърт от кръга). Това е напрегната взаимовръзка, която се характеризира с рязка и активна енергия, която търси изход да излезе и в дадения случай се възприема негативно. Съществува необходимост от енергийно разрешение между съзнателното и безсъзнателното у нас, нашата реакция на енергията на деня определя равнището на нашата осъзнатост. В 9-ти лунен ден често се заблуждаваме, появяват се въпроси от подсъзнанието като тревожни сънища, необясними дневни страхове, фобии. Причините в 9-ти лунен ден се зараждат в 8-ми. Важно е да контролираме емоциите и при неуравновесеност да анализираме, кое е довело до това, но причините трябва да търсим вътре в нас. Ако вътрешното състояние се наруши, желателно е малко време да прекараме в резонансна обстановка: след пребиваването сред много хора, да останем в тясно общуване или уединение. На равнището на тялото денят е свързан с гърдите. Не е добър признак, ако ви болят гърдите, ребрата. Междуребрената невралгия е знак за емоционална неуравновесеност. Не се гледайте в огледало, може да ви се появи чувство за малоценност. Желателно е по-малко да спите. Въздържайте се от сексуални отношения. Днес важи девиза на Конфуций: “На доброто отговори с добро, на злото - със справедливост и любов”

Секс - В девети лунен ден също е добре да се въздържате от сексуални отношения. Жените трябва да бъдат много внимателни да не бъдат изнасилени, тъй като мъжете в този ден са много податливи на агресия и необуздани сексуални желания.