Тъй като 2020 година е високосна, пригответе се с подходящите бижута, които ще донесат късмет и любов. Според експертите, тази година трябва да се наблегне най-вече на среброто, защото то е в състояние да отрази и обърне във ваша полза енергията й.


Още повече, че по източния календар след от 25-ти януари навлизаме във владение на Металния плъх, а той приветства всички метални нюанси – не само по отношение на бижутата и аксесоарите, но и при тъканите.

За разлика обаче от символа на предишната година, която премина под знака на Прасето, Плъхът не харесва твърде сложните дизайни и предпочита простите и семпли форми. За да направите визията си по-бляскава и атрактивна през новата 2020 година, не е нужно да претрупвате с пайети облеклото си, а просто да изберете подходящите сребърни бижута.

Среброто като един от основните символи на 2020 година
Освен, че впечатлява с изисканост и стил, среброто е със силен психологически ефект.

То облекчава стреса, помага ни да разкрием пълния си /понякога дори напълно скрит/ потенциал, предпазва от зли очи и гони негативната енергия. Така че, можем само да се радваме, че бижутата, изработени от сребро, са най-големия хит през високосната година.

Те ще добавят приказно сияние към стайлинга и са подходящи като допълнение както към официалното вечерно облекло, така и към бизнес визията или ежедневния аутфит.

Езотериците дори отиват още по-далеч и уверяват, че носенето на сребърни бижута ще увеличи в пъти шансовете ви за успех в бизнеса и ще ви помогне да разрешите дори и най-заплетените житейски ситуации. 

Кои са най-удачните за тази година съчетания от материали по отношение на бижутата?

Както вече споменахме, основният и най-силен талисман са украшенията от сребро.

Разбира се, можете да изберете такива, които се отличават с изящна простота и в изработката им не са вложени допълнителни материали. Но ако обичате да смесвате текстури, за по-оригинално докосване, бихте могли да се спрете на сребърни бижута, украсени с циркони, перли, топаз, камъни Сваровски и други.

Плъхът ще хареса също и сребро, допълнено от акценти в млечен кварц, лунен камък и, разбира се, диаманти. Но се постарайте да не прекалявате с лукса - в края на краищата Плъхът не обича помпозност и екстравагантност.

Класическите форми са по-подходящи, а освен това, такава една покупка, ще се отрази по-благоприятно върху бюджета ви.

За ежедневна визия се препоръчват лаконични сребърни бижута, както и такива, допълнени от кристали Сваровски. Тънките, нежни пръстени с инкрустации са отлично решение. Те са подчертано женствен аксесоар, страхотен за съчетания с различни стилове облекло.

Ето и някои много важни ползи от носенето на сребърни бижута, които със сигурност ще ви накарат да се замислите сериозно и да заложите точно на такива украшения:

- Сребърната висулка, гривна или пръстен са уникален начин да нормализирате кръвното си налягане. В случай, че страдате от хипертония или обратно – кръвното ви е постоянно ниско, те могат да ви помогнат много.

- Среброто е подходящо за всички хора с чувствителна кожа, защото не провокира кожни възпаления и поява на акне. 
- Ежедневното носене на сребърни обеци оказва много благоприятен ефект върху мозъчната дейност и насърчава концентрацията.
- Ако украсите лявата си ръка със сребърна гривна, това е на късмет и ще ви върви през целия ден. 
- Сребърен пръстен на лявата ръка подобрява сърдечната функция.
- Сребърната висулка или друго украшение от сребро, което се носи в горната част от тялото, помага за облекчаване на стреса и главоболието.