Българинът рядко експериментира с храната си. Обикновено се придържаме към традиционните рецепти, но все пак понякога ни се иска и нещо по-различно. Ако и вие искате да хапнете нещо не толкова традиционно, то пробвайте касерол с броколи, гъби и киноа. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
200 г киноа
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
1 средно голяма глава броколи
5-6 бр. гъби
шепа листенца мащерка
2 яйца
200 мл прясно мляко
150 г сирене „Гауда“
1 зеленчуков био бульон
зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Сварява се киноата в тенджера с вода 1:2. Отстранява се от котлона, когато поеме водата. Задушават се лукът и чесънът в тенджера с малко вода до омекване. Добавят се гъбите и след като омекнат, се слагат броколите. Когато леко омекнат, се изсипва предварително сварената киноа и се разбърква. Подправя се с мащерка, черен пипер и сол, след което се прехвърля в тавичка, поръсва се с настъргана „Гауда“ и се запича за 5 минути в загрята фурна.

Източник: България днес