На провеждащото се в момента най-голямо техническо изложение в Лас Вегас, Невада наречено CES, подразделението на германския производител BMW отговарящо за разработките и иновациите, което носи означението "i" представи своя поглед към бъдещето.

Той носи името Inside Future и е насочен към автономното управление и свободата, която позволява. Не можем да го наречем автомобил, защото повече прилича на скулпура или някакво интериорно решение, но изглежда интересно. Причината е, че автомобилът все още има волан, а е насочен към автономното управление, но според компанията магията се случва, когато го пуснете.

HoloActive Touch ще бъде системата отговаряща за всички функции в него, като вместо обичайния дисплей тя ще се управлява от холограма, която също ще се управлява от пръстите ни подобно на тъч дисплей, като те ще се следят от специална камера. Тя ще обхваща всичките ви активности и ще предопределя пътят ви, като според дължината на пътуването ще определя и свободното ви време в нея.

При полуавтономно управление менюто в Dashboard Display ще бъде насочено към управлението, а при автономния режим то ще се ориентира към занимателните функции. Базова версия на HoloActive Touch се намира и в последното поколение на най-голямата седма серия на BMW, като там тя следи жестове.

Sound Curtain пък ще се грижи за персоналното изживяване на пътниците. То например ще позволява един от пътниците да гледа филм, докато другия може да слуша музика, като двете няма да се пресичат. За целта, всеки от задглавниците ще играе ролята на акустична стая вместо цялата кабина да бъде такава.


Източник: Факти бг