Богданска последно сготвила свинско за закуска и бързо гювече в микровълнова (РЕЦЕПТИ)
Тази седмица в кулинарното предаване "Черешката на тортата" уменията си в кухнята ще покаже моделът Александра Богданска. Тя ще посрещне в дома си изпълнителите Орлин Горанов и Мариана Попова, младата дизайнерка Миглена Каканашева и актьора Веселин Плачков.
Преди да запретне ръкави и да приготви вкусна вечеря, моделът разкрива коя е любимата ѝ подправка и какво е обичала да похапва като дете, цитирана от vesti.bg.
Богданска призна, че свързва детството си с макароните на фурна. "От малка обожавам това ястие и винаги съм го яла по един и същ нестандартен начин – със сирене и поръсени със захар отгоре", каза тя.
Любимата й подправка е розмарин. Отглежда си го в саксия и му намира най-различни приложения. Овкусява с него гозбите с телешко и картофи. Понякога пък слага стръкче розмарин в бутилката си с вода.
Запитана коя храна никога няма да й омръзне да готви, моделката казва: "Голям чревоугодник съм и обичам всякаква храна, но аз лично изпробвам само рецепти, които са ми интересни, видяла съм ги по някой кулинарен канал или съм прочела в готварски книги. Последният ми експеримент в кухнята беше изключително екзотичен, дори и за моите смели представи. Сготвих свинско с ананас и анасон…. за закуска", добави моделът.
"Не съм злояда, всичко обичам. Моя любима и много бърза рецепта е гювече. В глинен съд редувате един ред домати, един ред сирене, след това може да сложите някакъв салам (каквото имате в хладилника), кашкавал и отново повтаряте същата последователност. Накрая завършвате с яйце и го слагате в микровълновата печка за 5-7 минути. Поръсвате с шарена сол за финал. Няма как да сбъркате нещо с тази рецепта, а резултатът винаги е много вкусен", каза още Богданска.