Попълнете търсена ключова дума или фраза

Фермерката Деси: Докато се усетих, вече бях болна от булимия

https://blitz.bg/layfstayl/fermerkata-desi-dokato-se-usetikh-veche-byakh-bolna-ot-bulimiya_news470123.html Blitz.bg

Заради последната ми връзка намразих мъжете, изплака манекенката

София, България 12 Дек. 2016, 14:53 1492 прочита 0 коментара
Манекенката Десислава Тричкова се превърна в една от водещите и най-коментирани фигури от втория сезон на „Фермата”, която се излъчва в ефира на bTV. 29-годишната девойка падна в дуела срещу македонката Юлияна. Тя е завършила „Човешки ресурси” в Лондон, но не е успяла да се адаптира там. Трудно допуска хора до себе си и не обича да говори с непознати. Не в такава светлина се показа пред репортер на „ШОУ”, пред когото разкри любопитни неща от риалити формата и личния си живот.
- Деси, всеобщото мнение на фермерите е, че си се промъкнала мълчешком до тук и е трябвало на доста по-ранен етап да отпаднеш...
- Не съм чула за това мнение на фермерите. По принцип нещата се случват така, както трябва да се случат. На мен ми е било писано сега да отида на дуел, в такъв краен етап от играта, но това не зависеше от мен. Факт е, че до този момент не са ме пращали на дуели, за което не мога да имам вина. В случая аз се радвах, че бях избрана, тъй като бях последната, която не е ходила на дуел. Удоволствието беше изцяло мое.


- Как понесе мизерията на манекенка като теб? С кое не успя да свикнеш във „Фермата”? 
- Не знам защо сме приели, че манекенките са по-претенциозни и изискват по-специфични грижи и нужди, за да изпълнят ежедневието си. Не съм имала проблеми от битов характер, тъй като съм израснала на село и познавам този начин на живот. Никога не ме е притеснявало къде ще спя, какво ще ядем и т.н. Ако имах някакви притеснения – не бих се съгласила да участвам в този формат. В началото ме притесняваше единствено студът. Предполагах, че ще бъде много студено, а ние няма да имаме отопление. Примирих се и с това, калих се. 

Наистина нямахме хигиена

но всичко поддържахме в нормални норми и да изглеждаме що-годе добре. 

- Във визитката си каза, че се чувстваш изгубена и това е причината да влезеш в тази ферма. Къде се изгуби и успя ли да се намериш? 
- Всеки един човек е отделна Вселена и ако трябва да го разглеждаме по този начин, със сигурност значението е по-дълбоко от: „Аз съм такъв” или „Аз не съм такъв”. Винаги съм си задавала много екзистенциални въпроси относно себе си. Задавайки си ги, аз съм си губила личността и се опитвах да се намеря. Смятах се за объркана, но това не е просто период, а глобално заключение за самата мен. Смятах, че ще предизвикам силна емоция при влизането си във „Фермата”, защото е нещо различно от досегашния ми живот. Да съжителствам с толкова непознати хора, при положение, че 

аз съм интроверт 

да изляза от комфортната си зона и да разбера докъде всъщност мога да стигна. Определено съм на мнение, че това риалити шоу ме накара да осъзная много други неща, които могат да вземат превес и да са по-важни, от това да се занимавам с дребни каузи. Помогна ми да открия частица от себе си, която ми е липсвала. Казах си, че съм много повече от това, което съм си мислила. 

- Би ли заживяла в къща на село за постоянно, подобна на тази във „Фермата”? 
- Най-интересното е, че по време на престоя ми там, никога не съм си казвала, че това е игра и след определен период от време ще изляза от нея. Усещах момента все едно това е животът ми. Приемах емоцията на 100%. Притеснявах се от момента, в който ще изляза и ще се сблъскам с външния свят, ще ми се объркат емоциите от това, че навън е съвсем различно. Имах тези притеснения, усетих ги. Чисто емоционално се почувствах доста странно при излизането. 

А дали бих живяла постоянно в такава среда... (замисля се) Ако това нещо ме кара да се чувствам щастлива – защо не?! Ако съм с близките и хората, на които държа, няма значение къде съм, ще се чувствам добре.

- Между вас с рапъра DEE се заформи някаква любовна авантюра. Ще ни разкажеш ли как започна всичко и как ще продължи оттук нататък? 
- Всичко започна с една чиста емоция, по детски. Ние сме в изолирана среда и можеш да комуникираш само с тези хора вътре. Там можеш да откриеш приятели, врагове, любов - всяко едно чувство, което нормален човек може да изпита. Изборът ти е ограничен от няколко хора. Нормално е да почувстваш някой по-близък. С DEE си допаднахме, намерихме общ език, подкрепяхме се вътре доста. Имахме нашия романс и предстои да се разберем, тъй като е трудно в тази изкуствена среда пред камерите да изживееш някаква емоция. Навън двамата ще имаме възможността да се опознаем и да решим 

дали искаме да бъдем заедно

 тъй като все още не се познаваме толкова добре. Но най-малкото ще си бъдем приятели с него. С положителни емоции сме един към друг. Не мисля, че може да се получи нещо грозно от цялата история. 


Деси и рапърът DEE тепърва ще обсъждат бъдещето на взаимоотношенията си 

- Какво е мнението ти за останалите от известната групичка фермери? Имаше ли разделение между популярни и непопулярни? 
- Не съм чувствала да има разделение. По време на съжителството ни не съм усетила те да се държат на по-високо ниво и да се опитват по някакъв начин да ни смачкат психически. Те ни посрещнаха във „Фермата” и ни дадоха да разберем, че са хора като нас. Стана страхотно съжителство и чувствам всеки от тях близък. Ще продължим да поддържаме отношения  и се радвам, че се докоснах до тях.
 
- Изписаха се доста неща за теб по време на формата. Едно от твърденията е, че си падаш по жени. Вярно ли е?
- Какво да кажа?! Търси се някаква сензация с моето име, но не знам защо са се насочили към точно тази история. Вероятно идва от твърдението ми, че съм намразила мъжете. Не трябва обаче веднага да се изкривява през нечия призма и да се твърди, че си падам по жени. Напротив, просто имах връзка с мъж, която се оказа травматизираща за мен. Преустановихме отношенията си и вече не съм толкова доверчива към мъжете. Все още си търся правилния мъж, който още като го видя и да си кажа: „Да, това е той”. Вече съм на 29 години – етап, в който искам сериозна връзка, деца, да направя семейство. 

- А била ли си по-близка със Зара, позната ни от първия сезон на „Биг брадър”?
- Вероятно от тук идват спекулациите, че си падам по жени. Зара е доста колоритна личност, близка ми е, приятелки сме от доста години. Тя стана известна със сексуалните си отношения с мъж и после с жена в риалити формат. Щом сме близки с нея е нормално да ни спрягат във връзка. Това е абсурдно. Просто ми е близък човек, помагала ми е в трудни моменти, един страхотен човек е.
 


- Готова ли си да говориш за булимията и по този начин да помогнеш на хора, които имат същия проблем? 
- Категорично заявявам, че съм готова. Добих смелост да говоря за булимията, защото по този начин ще помогна на други момичета. Ако успея да спася поне едно момиче, за мен ще бъде голямо постижение. В момента мисля начини и варианти в тази посока, но още е твърде рано да го споделям. Искам да помогна на тези хора, защото знам как мислят и как се чувстват, от какво имат нужда. Бих дала цялата си енергия, за да помагам на точно такъв тип хора. 

При мен булимията започна много отдавна. Беше психологическа реакция, автоагресия. Така започнах, а докато се усетя вече бях болна. Нещата се влошиха и не беше толкова лесно да се измъкна от това. На 100% заявявам, че в момента съм напълно здрава и че нямам този проблем. 

Влече я киното 

„Занимавам се с актьорство, снимала съм реклами, имам епизодична роля в сериала „Откраднат живот”. Определено актьорството ме привлича много, има какво да покажа. Много съм арт насочена и се развивам във всички аспекти, в  които мога. Не говоря само за моделството и актьорството, аз се занимавам още с писане. Това е моето призвание. Насочвам се изцяло в това да развивам кариерата си, да съм продуктивна. Ще се радвам да помогна и на хората, които се нуждаят от мен и с моя пример биха се почувствали малко по-добре. Излекуването от булимия и анорексия е много сложен процес и не може да стане от днес за утре. Бих искала да си създам и семейство, за което толкова много мечтая”, разкрива чаровната фермерка. 

Красимир КРАСИМИРОВ 
 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам