През следващата седмица овенът ще се сблъска с нови предизвикателства, а телецът ще заживее в мир със себе си. Какво очаква и вас, вижте от хороскопа на Алена, цитиран от "Уикенд":
Овен
През тази седмица, също както и през предишната, вероятността от конфликти е повишена. Ако не искате да направите някоя беля, ще трябва да внимавате какво говорите и да не действате необмислено. Възможни са внезапни изблици на ярост, дори на агресия – ето защо във ваша полза ще бъде да не влизате в спорове за дребни неща и да избягвате спорове с непознати.

Телец
За да продължите напред без излишен товар, следва да приемете, че нещата не биха могли да останат каквито са – трябва да направите някаква реформа, така че положението да стане изгодно и за вас, и за другите хора, замесени в ситуацията. Приемете, че промяната е за добро. Благоприятна седмица за уреждане на деловите взаимоотношения.

Близнаци
Периодът ще бъде много благоприятен за тези от вас, които искат да заздравят отношенията си с някого и да работят в името на хармонията – особено ако става дума за интимна връзка. Ключовата дума ще бъде „работа“ – без да полагате усилия, нищо няма да се получи. Имайте нагласата да признаете, че вие също носите отговорност за сегашното положение.

Рак
За много от вас предизвикателството на дадения период ще се състои в това да изтърпят известен дискомфорт в името на по-доброто бъдеще. Ако искате да започнете нещо ново в професионалната област, не го отлагайте повече. Намерете свои сподвижници, защото имате шанс да реализирате свой проект. За много от вас е присъщо да се носят по течението, но това не е полезното за вас.

Лъв
Ще бъдете заети основно със собствените си дела. Едва ли ще имате кой знае какво желание да се занимавате с чуждите грижи и проблеми. Моментът е подходящ да направите нещо за себе си – например да се погрижите за външния си вид. Към сряда е твърде вероятно да ви развълнуват и по-практични въпроси, включително финансови. В четвъртък и петък по-добре не се напрягайте.

Дева
Пред вас ще се открие възможност да се съсредоточите върху себе си и да обърнете поглед към душевните си преживявания. Ако почувствате, че изпитвате потребност да намалите работата и да си почивате, последвайте тези усещания. Вероятно ще имате нужда от спокойствие, за да осмислите някои събития от последните дни и седмици. Не започвайте нещо ново през тази седмица.

Везни
Тази седмица ще е доста благоприятна за вас – ще бъдете в добро настроение, а нищо чудно и да получите някакъв подарък от съдбата – материален, под формата на подкрепа или на благоразположение на влиятелен човек. Най-хубавото е, че през следващите дни лесно ще поддържате хармония и разбирателство във важните за вас отношения. Изхвърлете старото, както и непотребните вещи от дома си.

Скорпион
Ако сте решили да сложите край на старото и да осъществите преход към новото, сега е моментът да го направите. Имайте предвид, че не е задължително да скъсате с човек, с работа или да се разделите с нещо материално. Може би става въпрос за част от вас, която вече не ви е нужна или просто ви пречи да сте щастливи – например прекалената гордост, чувството за вина или вкопчването във вреден навик.

Стрелец
Темата за любовта и взаимоотношенията ще продължава да ви занимава активно. Не подхождайте лекомислено и не отхвърляйте хора, с които сте изградили трайни връзки. По-добре говорете за проблемите и потърсете начин да ги разрешите. Вие сте известни със своята искреност и точно сега има шанс това да ви помогне в комуникацията – стига да нямате за цел да засегнете другия човек.

Козирог
Изминалата седмица беше по-трудна за вас, защото на повърхността излязоха проблеми, за които не бяхте подозирали или които бяхте избягвали. Тези преживявания ще продължат и сега, но с една разлика – звездните влияния ще ви дадат възможност да намерите разрешение, което преди ви е убягвало. Най-важното ще бъде да проявите желание да спечелите на своя страна точните хора.

Водолей
Ще бъдете особено креативни в работата и ще подхождате доста нестандартно при намирането на решения на проблемите. Ако през изминалите дни нещо ви е разтревожило, сега ще откриете друг вариант, който преди ви е убягвал. Добрата новина е, че каквото и да сте замислили, има голям шанс да постигнете напредък, защото ще впрегнете всичките си сили.

Риби
Трябва да преодолеете склонността си да се носите по течението, да се активизирате и да поработите здраво. Вдъхновение ще имате, но точно сега, ако искате да реализирате плановете си, ще трябва да проявите повече инициативност. Особено голям успех ще имат тези от вас, които работят за някакво общо благо – например в сферата на благотворителността или някаква обща изява.