Днес повод за празнуване и почерпка имат:
 
У нас:
Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор
Акад. Васил Гюзелев, историк, културолог, носител на Хердерова награда
Ганчо Карабаджаков, художник, зам. кмет на Велико Търново
Даниела Петкова, председател на УС на ПОК “Доверие”
Димитър Аврамов, депутат от ДПС в 44-ото НС
Доц. Емил Хърсев, финансист
Маргарита Карамитева, актриса
Наум, Русенски митрополит
Проф. д-р Никола Владов, началник на Клиниката по жлъчна, чернодробна и панкреатична хирургия във ВМА, член на лигата “Лекарите, на които вярваме
Олег Ковачев, режисьор, актьор
Павел Писарев, писател и журналист, бивш генерален директор на БНТ
Проф. Тома Върбанов, художник
 
 
По света:
Анес Жауи, френска филмова и театрална актриса, режисьорка, сценаристка, и певица от тунизийско-еврейски произход, носителка на шест награди Сезар: една – за режисурата на „Вкусът на другите” (2001), една – за изпълнението на второстепенна роля във филма. „Позната песен” и четири – за сценарий (в съавторство със съпруга ѝ Жан-Пиер Бакри)
Джон Фавро, американски актьор и режисьор, носител на награда Сатурн за режисурата на филма „Железният човек (2009). Познат като д-р Гъс Партенза от „Смъртоносно влияние“, Лио от „Невъзможно твой“ и Харолд от комедията „Самоличност на аванта“. Играе също в „Дявол на доброто“ „Джон Картър“ и „Вълкът от „Уолстрийт“ и режисира „Затура: Космическо приключение“, „Каубои и извънземни“, „Книга за джунглата“и др.
Енрике Бернолди, бразилски автомобилен състезател с 28 старта във Формула 1 в периода 2001-2002
Ивендър Холифийлд, бивш американски боксьор, единствен боксьор в историята на тежката категория, който става четирикратен световен шампион и единственият боксьор, който става абсолютен световен шампион едновременно в полутежка и тежка категория
Лубомир Щроугал, министър-председател на Чехословакия (1970-1988) През септември 2017 г. Европейската платформа за памет и съвест заведе дело срещу комунистическия лидер и неговите сподвижници Милош Якеш, (бивш Генерален секретар на ЧКП) и Петер Колотка, (премиер на Словашката република) за 28 случая на цивилни граждани от различни националности, загинали на чехословашката граница със Западна Германия и Австрия в периода 1965-1989 г.
Майкъл Гамбън, английски театрален, телевизионен и филмов актьор от ирландски произход, носител на награда „Сателит“, три награди „Лорънс Оливие“ и четири награди на „БАФТА“. Известни филми с негово участие са „Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният любовник“, „Вътрешен човек“, „Слийпи Холоу“, „Госфорд парк“, „Али Джи в Парламента“, „Свободна територия“, филмовата поредица за „Хари Потър“, „Поличбата 666“, „Книгата на Илай“, сериалите „Пеещият детектив“, „Съпруги и дъщери“ и др.
Филип Пулман, английски писател, известен у нас с фентъзи трилогията-бестселър „Тъмните му материи“, предназначена за деца, но привличаща внимание на възрастни читатели. (Трилогията се състои от „Северно сияние“, „Острият кинжал“ и „Кехлибареният далекоглед“)
Хейки Ковалайнен, финландски автомобилен състезател, бивш пилот от Формула 1, състезавал се за отбора на Макларън-Мерцедес