6-ят слънчев ден е посветен на хармонията и изцелението, на „мъртвата вода”. Сега е моментът да намерите пътя към сърцето на друг човек. Денят принадлежи на любовта, пише астрологът Ивелина Пенчева в хороскопа си за tribune.bg.

„Градете връзки! Добре е да се установяват връзки между хората, да си помагат един на друг. Проправяйте път към другите, помагайте им да намерят правилния път, спасявайте ги от заблуждения, „отворете им очите”, съветва астрологът.

Време е за укрепване на роднинските връзки и здравето, добавя тя.
„Подпомагайте другите хора, старайте се да направите нещо приятно за тях, изричането на искрени комплименти е най-малкото, което можете да сторите! Да не се ругае, да не се изричат грозни думи и да не се повишава глас“, предупреждава Ивелина Пенчева.
Според нея в този ден можем да си върнем изгубеното и да се разплетат кармични проблеми. „Обезателно отделете време на своите деца! Който не си поговори с дете в този ден, целият месец няма да намери щастие. Подарете им нещо и ги зарадвайте! Необходимо е да действате според емоциите си – сърцето най-вярно ще ви подскаже какво да направите. Не бива да се напрягате на този ден.

Препоръчва се повече релакс и почивка. Нужно е да се отпуснете и да търсите компанията на хора близки на вас по дух“, обяснява астрологът.

„Но да не се пиянства и буйства! Самотата е противопоказна сега. Денят е добър за приемане на гости, благоприятства любовните отношения и задушевните разговори. Подходящо е за сексуални контакти. На жена в този ден не се отказва, ако помоли за нещо. Желанието на жените днес е закон“, добавя Ивелина Пенчева.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества

„Това е ден за лечителство, приготвяне на лекарства, укрепване на здравето, работа над физическото тяло. Времето е благоприятно за очистване и преображение. Това е такъв необикновен лечебен ден, че и най-обикновената вода придобива уникални лечебни свойства. Може да се започне курс на закаляване. За тази цел е добре да направите очистителни процедури и обливане с хладка вода“, уточнява астрологът.

„Понякога може и само отриване с хладка вода. Три пъти се облива с хладна вода – нито гореща, нито студена. Да не се осквернява водата, тя е знак за живот! Допринася за развитието на разумния човек във всичките му форми. Добре е да се медитира върху вода, да се гледа в нея. Особено значение се отделяло в древността на измиването“, добавя Ивелина Пенчева.
Тя препоръчва да се пият повече течности днес. Може да си правите билкови чайове и отвари.
„Придържайте се към сребристо-сините тонове в облеклото си! Да се избягва носенето на ярки цветове, зелено, червено и черно“, съветва астрологът.

„Ако сънувате бистра вода – това е знак за чист живот. Мътната вода пък е за болести“, добавя тя.