Луната е в знак Козирог. Всичко е подчинено на дълга и отговорността. Ключови думи са точност, срочност, акуратност. Идеално време за действия изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено по местата си. Емоциите са затормозени, споделя астрологът Ивелина Пенчева.
Понижава се чувството за състрадателност. Неудачно време за признание в любов. Не е най-доброто време за романтика и признание в любов. Да не се решават семейни и лични проблеми, тъй като сега липсва всякаква тактичност в емоционален план. Неблагоприятно за посещение на държавни инстанции, органите на властта с молба за помощ. Избягвайте изясняване на отношения.

19-ти лунен ден (00:00-24:00ч) - той е тежък и опасен. Eнергията на деня е неблагоприятна за човека. Сега хората са най-податливи и възприемчиви на всякакви внушения. Внимавайте и се пазете да не изпаднете под чуждо влияние. Хубаво е първо много добре да обмислите нещата и чак тогава да действате. Доверявайте се само на проверени източници, към които обикновено се обръщате или сте уверени в тях. Ден на нашите заблуждения и грешки.

Препоръчва се в този ден да се връщат дълговете, да се прощава на тези, с които сте сърдити. По-малко общувайте и ако ви позволяват обстоятелствата, никъде не ходете. Съзнанието в този ден е затормозено, раздвоено, замърсено. Напрежението просто витае във въздуха. Достатъчно е една единствена невъздържана дума или поглед, за да се разрази страшен скандал или спор с тежки последици. От вас ще се изисква днес да покажете на какво сте способни. Време на трудностите.

Контролирайте парите и документите си, в обществен транспорт е желателно да държите ръцете си върху чантите. Днес не вземайте и не давайте пари на заем. Пазете се от насекоми и предимно от паякообразни. Може да се стигне до алергични реакции. Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Всяка болест проявена днес, се нуждае от бърза реакция и като правило медикаментозно лечение. Тези болести не са тежки, но са продължителни.

Отношения – Това, през което преминете в този ден, ще е точен показател на вашите истински отношения един към друг и проверка за здравината на връзката. Секс - Препоръките на всички астрологични школи е в 19-ти лунен ден - никакъв секс! Дори от еротичен масаж е добре да се откажете. Може да се ограничите с вана с топла вода, но да не е билкова.

Бизнес – Тежък период за бизнес. Не се препоръчват делови срещи и сключване на договори.

Подстрижка – За предпочитане е да не се стрижете, за да избегнете неприятности със здравето – мигрена, болка в костите и ставите. Сънища – От сънищата си не се бойте. Те нямат никакво отношение към реалния живот.