Луната е в знак Рак. Хората са по-чувствителни и лесно раними. Затварят се в себе си и се потапят в своя вътрешен свят. Преживяванията са по-значими, отколкото събитията на външния свят.
 Добре е да не се предприемат никакви необмислени действия. Най-доброто занимание е да се погрижите за семейния уют. Организмът има нужда от въглехидрати. Пощадете стомаха, не го претоварвайте с тежка храна, пийте минерална вода, откажете се от алкохола. Луната излиза в космическа почивка в 13:35, заедно с настъпването на пълнолунието и така ще бъде през целия ден.

Избягвайте интензивна дейност и бъдете внимателни – голяма е вероятността от травми. Не изпадайте в недоволство поради външния си вид и здравето. Това време посветете на размишления. Не предприемайте кардинални изменения във външния си облик под влияние на спонтанни решения. Звездите съветват да бъдете внимателни и да прекарате времето в спокойни занимания в приятелски кръг. Важните неща можете да вършите преди обяд, а следобед вършете обичайното, довършвайте започнатото или почивайте.  

14-ти лунен ден (до 17:34ч) Ключовият аспект за деня е съзидание. Всичко, което се започне в този ден ще има успех, но преди посоченото време по-горе. Възможно е да се изпита печал, меланхолия, контакти с другия свят. Добре е да се избягва горчиво и сладко, а да се отдава предпочитание на солената храна, орехи, бадеми. Може да предприемете сухо гладуване. Благоприятно да изчистване на духовни и физически шлаки. Появявайки се стомашно-чревно заболяване в този ден, означава, че вървите по неверен път.

15-ят лунен ден (след 17:34ч) е със силна енергия като предния ден. Специфичното е, че човек трудно може да я използва, затова бързо се изразходва. Нужна е повече предпазливост във всичко. Бъдете по-внимателни, съблюдавайте вътрешно спокойствие и също обръщайте внимание на околните. Така ще се избегнат излишни спорове, които се провокират от самата обстановка на този взривоопасен ден. Лош знак е да възникне спор днес. Пазете се да не бъдете измамени от лукави хора. Болестите, възникнали днес не са опасни.

Луната се намира в апогей, на пика на своята енергийна наситеност. Колкото е благоприятно времето, толкова и опасно е. Ако прекарате този ден в пасивност, то вътрешно преображение няма да настъпи. Хора, които не използват мощният поток на пълнолунието за трансформация на своите отрицателни качества в положителни, губят връзка с вътрешното си Аз.

Отношения – Напрегнат период за всички членове на семейството. 15-ти лунен ден е опасен период, тъй като може едновременно да донесе радост, както и да я отнеме. Всичко зависи от това, доколко тактично ще се отнесете към другите при общуването. Запазете спокойствие и контролирайте емоциите си, само така ще избегнете неприятностите.

Секс - Сексът в 15-тото лунно денонощие трябва да бъде по-възможност по-енергичен, напорист, активен, но без всякакви излишества.

Бизнес – Прекрасно време за бизнесмени, които точно знаят какво искат. Не оставяйте други да вземат вместо вас важните решения. Трябва да го направите самостоятелно. Ръководителите трябва с личния си пример да вдъхновяват подчинените си. Полезно е да общуват със своите служители в максимално неофициална обстановка.