Според индуизма и будизма кармата е съвкупност от човешки действия, извършени в сегашния и предишния живот, определящи съдбата на сегашното ви прераждане.

Вашият хороскоп (натална карта) може да ви даде отговори на въпроси за вашата карма, както и за това кои сте били в миналия живот.

Може да се анализира хороскопа и да разберете кои бихте могли да бъдете в миналия живот по няколко начина. Например, астролозите обръщат внимание на местоположението на планетата Сатурн, ретроградните планети, както и на северните и южните лунни възли в наталната карта на човек, за да разберат за миналия му живот, както и по други критерии.

Царе на финансите! 3 зодии ще напълнят с тлъсти пачки джобовете си през септември

Има обаче и по-лесен начин да получите информация за вашата карма и миналия си живот. За да направите това, просто трябва да знаете вашия „асцендентен знак“, известен като „асцендент“. Той се изчислява според часът на раждане.

Не забравяйте, че вашият хороскоп е разделен на 12 сегмента, наречени „домове”. Всеки дом се управлява от зодиакален знак. 

Също така всеки дом обхваща отделна област от вашия живот: характер, финанси, отношения, дом, семейство, деца, работа, партньори, тайни, образование, пътуване, духовност, приятели, цели, най-съкровени тайни и карма от миналия ви живот.

Първият дом на вашия хороскоп е вашият асцендент. Той описва вашия характер и също показва кой сте в този живот, как ви възприемат околните.

Тези 5 зодии ще станат приказно богати до края на 2019-а

Ако завъртите колелото на вашия хороскоп с един знак напред, тогава дванадесетият дом ще се превърне в първи. По този начин вие ще създадете прозорец към миналите си животи и ще научите за вашата карма, предишен опит, както и за това, което ви е предопределено в този живот.

Редът на зодиакалните знаци винаги е следният: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Ако Асцендента ви е:

Овен

Ако в този живот вашият асцендент е в Овен, то в миналия ви живот той е бил в Риби. Това означава, че най-вероятно сте били духовен и почтен човек, склонен към самоанализ и подпомагане на другите. В

ашият възходящ знак е Овен и това показва, че сте готови за нови начала и свободен и независим живот, в който ще бъдете оставени сами на себе си и няма да се налага да служите на другите. 

Вашата задача е да не се държите твърде егоистично. Вашата карма - опитайте се да не станете жертва. В миналия живот бихте могли да бъдете поет, мистик, свещеник, лечител, шаман, може дори да сте били заключени да лежите някъде (болница, затвор, манастир) или сте се борили с някаква зависимост.

Царе на финансите! 3 зодии ще напълнят с тлъсти пачки джобовете си през септември

Телец

Ако Телец е в първия ви дом, то в предишния ви живот е бил в Овен. Били сте агресивна личност или боец. В този живот вие сте инициативни, креативни и дори малко импулсивни в опитите си да постигнете материален успех, да се наслаждавате на земни блага и да се отдадете на чувствени удоволствия. 

Вашата карма е да се опитате да не бъдете доминиращи. 

В миналия живот бихте могли да бъдете войн, командир или успешен предприемач.

Близнаци

Ако вашият асцендент е в Близнаци, то в предишен живот той е бил в Телец. Били сте земен човек, погълнат от чувствени желания.

Сега се стремите към живот, който ще бъде изпълнен с интересни събития и това ментално и интелектуално ви стимулира. Трябва да останете същия стабилен човек и никога да не се колебаете. Вашата карма - не трябва да бъде много твърди, а по-гъвкави. 

Хороскоп за 2020 година: Пари и любов за 3 зодии

В миналия живот бихте могли да бъдете художник, музикант, градинар или богат бизнесмен.

Рак

Ако вашият асцендент е в Рак, тогава в предишен живот е бил в Близнаци. В предишен живот сте били експресивни в интелектуален план, но не и в емоционален. 

Били сте безгрижни и дълго време не сте се привързвали към нищо. В този живот сте готови да обърнете повече внимание на вътрешния си емоционален свят. Сега сте фокусирани върху по-отговорен живот: към вашия дом и семейство. Вашата карма е да поддържате баланс между емоции и интелект. Не позволявайте на ума ви да поеме контрол над сърцето ви. 

В минал живот поради вашите отлични комуникативни умения сте били добър продавач (търговец), оратор, учител или писател.

Следва продължение...