Според източния зодиак 2018-а ще мине под знака на Жълтото земно куче. Това кротко и спокойно създание през цялата година ще бди над нашето благополучие. Кучето олицетворява справедливостта и всичко през неговото управление ще бъде на мястото си. Смело може да се впускаме в предизвикателства, както и то се хвърля в бой, без да се замисли за последствията.

Стихията на Земята пък е свързана със законите и традициите. И макар Кучето официално да стане повелител чак на 16 февруари, властта му ще се почувства още в началото на годината. Ето какво ще донесе на всяка от зодиите, пише Марица.бг.

Здрав разум и материална награда за Овена 

Двата знака се обединяват от черти като честността и идеализма. Позитивният характер на водача на зодиака му помага да се справи с тревожността, която е свойствена на чувственото Куче, затова общото настроение през годината обещава да е радостно и енергично. На свой ред Кучето ще го дари със здрав разум и добросъвестност. На Овена му предстои доста работа, която ще му донесе отлични резултати и материално възнаграждение. Ще му се наложи да взима важни решения и да действа бързо. Много емоции ще му осигурят и взаимоотношенията с партньора.

Ярък роман очаква Телеца 

Откритият и простодушен Телец с лекота се разбира с реалиста Куче, а събитията за него ще се развиват динамично и конструктивно. Предстоят му дела с огромен смисъл - възможно е в проектите му да вземат участие и юристи. Ако успее да отстрани от обкръжението си хора, склонни към агресивна критика, ще може да се справи с всякакви сложни ситуации. Не е нужно окончателно да прекъсва връзките с тях, достатъчно е да ги държи на здравословно разстояние. Но главното, което чака Телеца в годината на Кучето, е ярък роман, в който и двете страни ще проявят щедри и себеотрицателни чувства. Любовта прави хората от знака хиперчувствителни - те ще се нуждаят от невероятна нежност.

Ентусиазъм и тъга ще се редуват за Близнаците 

С живия си темперамент Близнаците трудно ще се спогодят с Кучето, на което не винаги му достига увереност. Характерът на годината ще е променлив за тях - ще се редуват периоди, пълни с енергия и ентусиазъм и моменти, когато ще им се иска просто да си поседят на тихо и да потъгуват. Възможни са ситуации, когато ще търсят не ефективни решения, а формалното одобрение на околните или ще се нуждаят от нечия помощ, забравяйки за собствените си интереси. Но най-важното, очакващо Близнаците, са прекрасните отношения с любимия човек. Не им е писано да прекарат живота си в самота и те отлично го разбират.

Ракът среща сродна душа 

Нежният и сърдечен Рак и чувствителното Куче са една от най-хармоничните комбинации. Новата година за представителите на зодията ще бъде изпълнена с общуване, а те ще са търпеливи, внимателни, ще се отнасят с разбиране към околните, макар понякога да им се налага да крият собствените си чувства. Интересни запознанства ще им помогнат да се придвижат напред в кариерата, да постигнат друго професионално равнище. В годината на Кучето ги чака среща с човек, когото с лекота могат да нарекат "сродна душа". Ако се справят с първите съмнения и проявят по-малък скептицизъм, отношенията им ще бъдат доста интересни.

Щедрият Лъв да не подвежда партньорите 

Кучето е готово да стане верен спътник и помощник на Лъва - силен, щедър и великодушен. В настъпващата година хората от знака ще се срещнат с важни хора, в чиито делови съвети ще е добре да се вслушат внимателно. В работата могат да възникнат няколко сложни ситуации, но най-важното в тях е да проявят абсолютна честност и да не подведат партньорите, които са им се доверили, дори да трябва да отстъпят от интересите си. Но с нищо останало не бива да правят компромис - годината обещава да бъде успешна, спокойна и ползотворна - както в личен, така и в професионален план.

Девата преразглежда отношенията си с любимия 

В настъпващата година Девата трябва да се съсредоточи в дела, които доста активно ще нахлуят в личното  пространство. За да възстанови оптималния баланс между работата и свободното си време, ще трябва да установи свои граници, да преодолее предубежденията си и да пристъпи към обсъждането на сложни въпроси, проявявайки твърдост и увереност в себе си. Възможно е в обкръжението да има хора, които не се водят от общите, а изключително от своите користни интереси. На Девите ще им се наложи да преразгледат отношенията с партньора - да проявят по-голяма отговорност и грижа, ако усетят, че могат да му се доверят и да не се стараят да контролират всяка негова крачка.

Везните срещат щедри партньори

Обичат да се обкръжават с хора, които ценят тяхната честност, учтивост и приятен характер. В годината на Кучето обаче трябва да бъдат по-внимателни в конфликтните ситуации - възможно е някой да се опитва да ги манипулира, знаейки прекрасно, че не понасят споровете и обикновено са готови на всичко, за да ги избегнат. Дипломатичният им характер им позволява да намерят изход и в най-заплетените ситуации, но не бива да жертват себе си, за да заслужат одобрението на колегите и началниците си. В годината на Кучето Везните ще срещнат невероятно щедри, разбиращи и верни партньори. Заслужават го, защото и в личния живот дават повече, отколкото получават. 

Скорпионът си постига целите с повече смелост 

Енергичният Скорпион притежава добре развита интуиция, а от Кучето ще получи в подарък качества като целеустременост и трудолюбие. Всичко това заедно ще повиши общата им настройка и мотивацията им, ще добави смелост и ще им позволи да действат, решително достигайки до своите цели. На работата са възможни ситуации, когато ще им се наложи да отстояват правата си. Годината на Кучето ще ги накара да обърнат повече внимание на приятелските връзки - трябва да се постараят да не пропускат нито една покана за рожден ден, театрална премиера, изложба или светска вечеринка. На личния фронт са възможни позитивни промени, ако се научат открито да говорят за чувствата си.

Стрелецът с Кучето могат да спасят света 

Справедливият, добросъвестен и верен на идеалите си Стрелец и отговорното и предано Куче заедно са способни да спасят света. В настъпващата година хората от знака трябва да преосмислят силите си, без да загубят въодушевлението си. Ако се научат по-леко да се отнасят към компромисите и да бъдат по-малко категорични, ще избегнат множество разочарования. В работата трябва да обърнат необходимото внимание на детайлите и да не пускат на самотек важните дела. Повече лекомислие могат да си позволят на любовния фронт - не всички романи или страстни признания е необходимо да се приемат сериозно.

Козирогът да не влиза в маловажни спорове 

Умеят да бъдат щедри и открити с околните, но Кучето ще ги научи по-твърдо да отстояват интересите си. Това ще им бъде от полза през цялата година, особено ако го съчетаят с разсъдливост и ефективност на постъпките. В работата ги движи по-скоро чувството за дълг, отколкото материалният интерес, ала този път усилията им ще бъдат възнаградени и във финансов план. Необходимо е да се постараят да не влизат във второстепенни спорове. Най-голямо удоволствие ще им донесат не бизнес проектите, а възможността да общуват с близки хора, да развеселят приятел, да утешат близък. В любовта се опасяват да не се окажат в уязвима позиция и скриват чувствата си зад иронията и безразличието. За такива страхове няма причина - любимият ви знае и ще оцени златното ви сърце. 

Водолеят действа в непредвидени обстоятелства 

В годината на Кучето нееднократно ще им се наложи да действат в непредвидени обстоятелства, бързо да се адаптират към променящите се ситуации. Възможно е да им се наложи да се разправят с някакъв бюрократичен проблем. За справянето с него ще им помогнат философското отношение към неочакваността, професионалният подход към новата информация и капчица хумор. Умеят да се сприятеляват, а в отговор могат да разчитат на поддръжката и помощта на околните. Най-важното, което ги чака в годината на Кучето, е новото качество на отношенията с най-близкия човек. Водолеят се нуждае от стабилност: може би е дошло време да направи следващата крачка и официално да затвърди отношенията си.

Любов и нови проекти за Рибите 

Мислите им са заети с роман, който неочаквано ги връхлетява в началото на годината. Влюбването винаги е приятно, но първите силни усещания може да бъдат заменени от въпроси, съмнения, прояви на ревност. Целия този неудобен "багаж" ще донесе със себе си покровителят на новата година - Кучето: предани и щедри чувства, но и неувереност. Силното му качество е практичността, която може да е от полза и на любовния фронт. Рибите ще се заемат с нови проекти, но ще е добре да не се поддават на мързела и песимизма. И най-важното - нека не изграждат очаквания за развитието на новите отношения.