Посрещаме новолунието в знака на зодия Овен. Какво ни очаква през тази седмица според зодията, вижте в астрологичната прогноза на астролог Петя Георгиева, пише az-jenata.bg.
Овен

На 20.04 в 06:12 ч. Слънцето ще излезе от вашия знак. Може да се каже, че седмицата ви ще е разделена на две части. Ще започне със сравнително силна енергетика, която постепенно ще намалява, за да достигне едно сравнително ниско ниво в края на периода.

Настроението ви ще е твърде нестабилно. Не се учудвайте, ако на моменти се чувствате отпаднали или ви е трудно да се концентрирате. Ситуацията скоро ще се стабилизира, но в този период трябва да внимавате основно за две неща: да не проявявате алчност и да не се конфронтирате с близките си.

Телец

След новолунието в знака на Овена Луната ще навлезе във вашия знак. След нея на 20.04 в 06:12 ч. и Слънцето ще навлезе във вашия знак. При подобно разположение бихте могли да насочите усилията си към уреждане на личните отношения и към дейности, които до момента не са ви се получавали. И в двете направления предпоставките за напредък са налични.

Стига да запазите спокойствие и да се въздържате от прояви на егоизъм всичко, с което се захващате ще ви се получава сравнително точно и сравнително бързо. Ще има затруднения, свързани с държавната администрация, така че подготвяйте документите си изрядно, за да не се връщате за едно и също нещо няколко пъти.

Близнаци

На 18.04 в 04:46 ч. Сатурн променя движението си в ретроградно и ще намали силата на влияние на Меркурий, управляващата ви планета, което пък ще се отрази негативно върху енергетиката ви. Нищо страшно като се има предвид, че самият Меркурий тогава вече ще е излязъл от ретроградност.

Ако спазвате няколко лесни препоръки ще съумеете да запазите ефективността си. Намалете контактите, особено с хора, които предимно ви губят времето. Избягвайте прекомерните физически натоварвания. Наблюдавайте, анализирайте, спазвайте правилата и се захващайте само с дейности, които са ви ясни.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества.

Рак

Ще имате възможност да реализирате поне едно от най-съкровените си желания през тази седмица. Крайните резултати зависят само и единствено от умението ви да работите старателно и целенасочено. Сексапилни сте, енергетиката ви е стабилна, а настроението – ведро.

Възможностите ви не са за пренебрегване и е редно да се възползвате от тях. Не е изключено в средата на седмицата оценката ви за някои факти да се промени в противоположна посока, но ситуацията не бива да ви плаши. Важното е да не прекалявате с претенциите и да се въздържате от прояви на дребнавост.

Лъв

Вие много добре знаете, че където и да се появите ви забелязват и впечатлявате околните. През тази седмица ще се натъкнете на затруднения, а условието да се справите е да имате достатъчно добра мотивация. Дефинирайте ясно целите си, действайте разумно, преодолейте страховете и комплексите.

Сега сте в състояние да направите онова, което преди време ви се е струвало непостижимо. Крайните резултати ще ви помогнат да стабилизирате както позициите, така и финансите си. С допълнителните постъпления може да си позволите някои глезотийки, които ви радват.

Дева

Ако се натъкнете на някакви затруднения през тази седмица те ще се дължат основно на вредните ви навици във всякакъв аспект. Всичко, което принципно ви пречи за постигане на напредък, създаване на правилна тактика, поддържане на добро физическо и психическо състояние сега ще има още по-силно въздействие.

Ще го преодолеете, ако съчетаете желанията си с волята. Реагирайте на неуспехите спокойно и ги обсъждайте с близките си. Препоръките им може да не ви помогнат веднага, но ще ви подскажат правилното решение. Мислете както за финансовото, така и за здравословното си състояние.

Везни

Като цяло периодът ще е спокоен, но на моменти ще се налага да излизате от зоната на личното си удобство. Част от ситуациите ще са нови, в известен смисъл изненадващи и няма да имате готово решение за тях. В такива моменти вероятно ще се почувствате неспокойни, несигурни, ще се повиши адреналинът. Не изпадайте в паника.

Споделяйте тревогите и помнете твърдението на шопа, че „нема начин да нема начин“. Вярвайте на любимия човек, няма да ви подведе, ще прецени фактите много по-обективно от вас и ще ви предложи приложим вариант за действие.

Скорпион

На преден план ще излязат трудности, свързани с личните отношения и ще изместят назад всички останали текущи цели. Мислейки за любовните неуредици ще ви е трудно да се концентрирате върху професионалните задължения.

Ще се наложи за пореден път да разместите приоритетите, да се захванете за най-важното, което в случая е свързано с чувствата ви, за да възстановите емоционалния си баланс и да се справите със задълженията си разумно и безпогрешно. Опитайте се да преборите егоизма, да проявите съчувствие спрямо околните и решителност спрямо собствените си недостатъци. Действайте екипно.

Стрелец

Ще се чувствате много по-сигурни в себе си през тази седмица, ако работите самостоятелно. Във ваша полза е да намалите контактите, не са изключени сблъсъци, свързани с комуникацията, неразбиране от страна на събеседниците, сериозни различия в мненията, които може да предизвикат дори прекратяване на някои връзки.

Постарайте се да преценявате фактите обективно и да избягвате стереотипните решения. Нестандартните варианти ще са много по-ефективни. Овладейте честолюбието си, избягвайте проявите на високомерие и отстоявайте собствените си интереси, особено когато става дума за пари.

Козирог

Желателно е да заложите изцяло на разума си през тази седмица. Създайте си ясен и точен график на работа. Избягвайте спонтанните решения, разчитайте на логиката, а не на фантазията. Всяко излизане извън рамките на правилата ще бъде съпроводено с разочарования. Обмисляйте решенията и приоритетите си по няколко пъти, критично и предпазливо.

Не се ентусиазирайте твърде много от новите си идеи. Ще се окажат неприложими или неефективни. През тази седмица правилната тактика е да действате с познати, проверени методи и да прилагате собствения си опит без да експериментирате.

Водолей

Задълженията ви ще са малко повече от обикновено, защото ще се наложи да се върнете към стари проекти. За част от тях ще прецените, че са нужни корекции, за други ще е необходима актуализация или подходящи допълнения, трети ще трябва да обедините с новите.

Едва ли ще успеете да поддържате еднакво ниво на активност, работоспособността ви също ще изглежда като синусоида, но пък за сметка на това ще възприемате фактите в по-широк мащаб и няма да губите време за незначителни подробности. Романтичните отношения също ще са леко пасивни. Не страдайте, може да липсват вълнуващи емоции, но пък няма да имате и повод за остри спорове.

Риби

Събитията ще са предсказуеми. Ако имате намерение да промените нещо в рамките на обичайното си ежедневие не бихте се натъкнали на сериозни затруднения. През тази седмица е желателно да мислите предимно за себе си, за собствените си предпочитания, желания, мечти и стремежи.

Може да подредите целите си, като прецените реализацията им за по-дълъг период от време и наличните условия за старт в текущия период. Не забравяйте, че често големият и стабилен напредък се постига с малки крачки. Енергетиката ви е стабилна, изразявайте мнението си без заобикалки.