Луната е в знак Риби. Романтична, сантиментална, емоционална и мечтателна Луна. Емоциите ни се изострят, настроенията ни могат и за нас да са непонятни.
 Иска ни се да мечтаем, да четем книга, увити в одеялото, или да гледаме някоя душевна мелодрама. Започваме да вярваме в чудеса повече, да мечтаем повече, да съпреживяваме. Искаме да прегърнем и да кажем няколко мили думи или просто само да бъдем сред близките си и любимите хора. Религиозните чувства могат да се засилят. Добре е, ако може да се отиде на концерт, кино или да поседим и да поговорим за живота си с близък приятел. В тези дни логиката отсъства, на първо място са емоциите и чувствата. В работата може да настъпи малък хаос, трудно ни е да си наложим да направим нещо.

Уязвими са ходилата на краката. Също така да се пазят от настиване. Не се препоръчва: операция на глезените, стъпалата и пръстите на краката, хирургично премахване на вените по краката. Препоръчва се: лечение на черния дроб, червата, ректума. Бъдете внимателни с алкохола и медикаментите. До 13:38ч продължава 9 лунен ден и влиянията от вчера.  

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества.

10 лунен ден започва от 13:38ч и продължава до 14:08ч на следващия ден – Денят е неразривно свързан със семейните връзки, с родствените отношения. Всичко, което е свързано със семейството, днес е успешно. Можете да посетите роднини, да организирате семеен празник и така нататък. Ако сте искали да съберете членовете на семейството си или роднините си, сега е подходящо да го направите за една семейна вечеря например. Семейните хора преживяват този ден благоприятно, но за самотните хора е трудно време. При тях се засилва чувството на безпокойство и копнеж. В този лунен ден в човек се включва кармичната памет. Може да се състави или изучава родословното дърво, да разглеждате старите албуми и снимки. Идете в храм, запалете свещ за починалите си предци за упокой на душите им.

Принципно 10 лунен ден е благоприятен за всякакви начинания. Много добър ден за началото на всякаква нова умствена и физическа работа, комуникация с приятели, колеги, роднини. Енергията вече е предостатъчна и основното мото на този ден е съзиданието. Можете да започнете да строите нов дом, да започнете бизнес, да откриете нова фирма (регистрацията)

В житейски условия късметът ще ви придружава. Повечето хора в този лунен ден са приятелски настроени, желаещи да общуват и да споделят опита си. Претворете всичко в живота, което сте отлагали, но не претоварвайте организма си. Всяка умора е опасна. Днес можете да постигнете духовна самостоятелност, да се вглъбите по-дълбоко в себе си, но не е нужно да бъдете в уединение.

Преобразете своя вътрешен свят, направете пожертвувание. Може да направите внезапни откровения, да научите нещо, което не сте знаели преди, да се разрешат някои стари загадки или проблеми. Всички неприятности, които възникват днес, са краткотрайни, не ги вземайте при сърце. Те ще преминат бързо и няма да оставят следа в душата ви. А всичко, което започва днес, ще пусне дълбоки корени, в това число конфликти и семейни кавги, затова е по-добре да изгладите всички неприятни ситуации. Комуникацията с другите ще бъде плодотворна, груповата работа също ще доведе до добри резултати.

Денят е добър за интимност. Не трябва да се гладува. Изморителните диети не се препоръчват. Максимумът, който можете да си позволите е да организирате ден за "разтоварване" с използването на голям брой течности. Най-уязвимите части на тялото днес са зоната под ребрата и костите на гръдния кош. Ако имате болка в тези части на тялото си, това показва вашите вътрешни проблеми.

Днес всяка болест е опасна, трябва незабавно да започнете лечението. За тези, които са били болни няколко дни, сега би трябвало да им стане по-леко. Луната днес ви съветва да се усмихвате по-често, да се старайте да приемате живота с лекота, тъй като от вашето възприятие зависи целия ви живот. Бъдете здрави! Пазете себе си и своите близки.  

10-ти лунен ден – символ: Фонтан, извор Хората, родени през 10-ти лунен ден, обикновено са доста пленителни и обаятелни и също така имат голяма власт над другите. Прекрасно знаят това и могат да извлекат, ако искат изгода за себе си. Такива хора са енергични по природа, активни и обичат да пътуват много, интересуват се от археология и история. Примамват ги далечните страни и приключенията.

По природа са авантюристи и романтици, способни да увлекат и останалите след себе си. Тези хора са силно податливи на онкологични заболявания. Затова трябва да поддържат здравословен начин на живот, за да се отвлекат от егоистични и пресметливи мисли. Да развият у себе си алтруизъм и загриженост към другите хора. Околните трябва да се вслушват в техните съвети, защото рядко грешат.

Родените в 10-ти лунен ден обикновено имат достъп до кармичните връзки и знанията на предците. Често се явяват своеобразен източник на енергия за околните.