При Луна в Телец важи с пълна сила поговорката, че “Пътят към сърцето на мъжа преминава през стомаха”. Мъжете трябва да бъдат нахранени с особено пристрастие, да бъде приготвена любимата им храна.
Жените, които не са особено силни в кулинарното изкуство могат да поканят съпруга си да хапнат навън. Желателно е в дневния порцион да се включат морски и други продукти с високо съдържание на йод, особено хората с проблеми с ендокринната система. Този ден е благоприятен за зачатие.

8-ми лунен ден започва от 11:15 ч и продължава до 11:52 ч на следващия ден. Съответства на стихията на огъня и на преображението. Символ на деня е митичната птица Феникс, която изгаряйки, всеки път възкръсва от пепелта. Същото се случва и с човека, както на психическо, така и на клетъчно равнище. Ако сравним лунните фази, то първите седем дена са периода на какавидата, а втората фаза - период на пеперудата.

Натрупаният от вас потенциал започва да придобива форма. Всичко, което е било обмислено и направено до момента, преминава в качествено ново състояние. Може да се появи емоционална нестабилност, безпричинна смяна в настроенията. Това да не ви смущава, защото е естествено при преобразование на личността - старите мисловни модели се заменят с нови или се преобразуват в съвършено различни. Даденият период е винаги сложен. Колкото е по-тънко преобразованието, толкова по неспокойно може да мине. По тези причини е желателно да се ограничите от присъствието в големи и шумни компании. Да проведете времето обаче в компанията на близки и верни приятели може. 

Секс - В интимните отношения трябва да сте много внимателни в този лунен ден. Най-добре е да го избегнете и само може да се отдадете на четене на книги и теоретично усвояване на сексуални техники. Дори да чувствате желание и сили да го осъществите, добре е да се въздържате.

Бизнес – Ден за втори шанс. Може да опитате да реализирате тези проекти, които по-рано не са ви се отдавали или за които не е останало време. Време за нови и нестандартни решения. Бъдете внимателни и не надценявайте своите възможности.