От 1-4 февруари Меркурий прави напрегнат аспект с Уран, а после с Юпитер. Трите планети образуват напрегната конфигурация. Да се усилят мерките за безопасност при пътуване и да се шофира с повишено внимание и разумно, тъй като може да има повече инциденти на пътя.
Причините могат да бъдат както технически, така и човешки фактор. Луната е в знак Овен. У вас ще се появи намерение да започнете някакъв проект, независимо от това, как може да завърши. Хората принадлежащи към знаците Лъв, Стрелец, Водолей и Близнаци като правило добре функционират при Луна в Овен. Овните ще бъдат в добра форма, но ще се появи желание да се движат в няколко направления едновременно.

Везните ще бъдат твърде напрегнати и работата ще им коства повече усилия. Раците и Козирозите ще се почувстват прекалено чувствителни на фона на лекотата и фриволността на околните. 7 лунен ден (след 10:40ч до 11:15 на другия ден) – Състоянието на здравето е непредсказуемо. Възникнали заболявания в този ден лесно се излекуват. Тялото не трябва да се преохлажда, тъй като е голяма вероятността да се прихване простуда. Уязвими са белите дробове, гърлото, гласовите връзки. Многословието и ругатните сега водят към заболяване на гърлото, кашлица, охрипкавяване на гласа.

Силата на словото е голяма в този лунен ден. Каквото кажете, може да се осъществи, затова внимавайте какво говорите. Не отправяйте клетви. Не предизвиквайте и другите да изричат негативни думи срещу вас. Бизнес – 7-ми лунен ден е един от най-удачните дни за бизнес. Деловите хора трябва да внимават при работа с документи и други ценни книжа. Има възможност да се реализират планове и идеи, появили се в предишното лунно денонощие. Партньорите са склонни да проявяват доверие. Има голяма възможност да намерите нови клиенти, помощници, покровители. Подкрепа могат да окажат близки и роднини.

Направлявайте своята активност към реализация на замислите ви и осъществяване на плановете. Секс - При сексът в този лунен ден не трябва да се бърза. С колкото може повече любовна прелюдия, продължителни любовни игри, много нежни думи, комплименти, рецитиране на стихове. Много подходящо е съвместното четене на еротична литература, не порнографска обаче. Говорете повече любовни думи, не се скъпете на взаимни комплименти. Не забравяйте, че казаните думи в седми лунен ден се въплъщават с времето в реалността и ако сега казвате на своята жена, мъж, любовник или любовница, че са страхотни, приказни и секси, скоро ще станат точно такива. Луната ви призовава към романтичен секс, така че не се отказвайте!