Вече стана ясно каква е прогнозата на звездите за днес, но трябва да знаете и че Луната продължава да е в знак Телец, но за кратко. При едни ще има енергиен спад, на други ще им бъде достатъчно радостно и продуктивно. Хората са настроени материалистично. Лунното влияние подтиква към икономии и спестявания, прави хората по-търпеливи, по-упорити и напористи, предпочитащи повече да се доверяват на себе си, отколкото да разчитат на чужда подкрепа. Уязвими са гърлото, врата, щитовидната жлеза, долните челюсти. Да се пази гърлото от простуда. 

Във времето от 11:30 до 12:27 часа Луната ще се движи по празен курс. В този едночасов период е добре да не се предприема нищо важно и ново. Чудесно време за почивка. След това Луната се премества в знак Близнаци. 

Четете в новата ни рубрика ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества

17 лунен ден продължава днес до 18:37 часа – Счита се, че този ден е свързан със Слънцето. Ден, в който трябва да бъдете щедри, да доставяте радост и да не отказвате нищо на децата. Контролирайте своите емоции и постъпки, тъй като пробуждането на стихийните сили в този ден таят в себе си много неочаквани неща, особено за тези, които губят чувството си за мярка. Този лунен ден е свързан с интуитивното познание, екстаза, преображението. Ден за вътрешна свобода, веселие и радост. Не бива да се подтискат инстинктите, но разкрепостяването не бива да стига до буйство, цинизъм, наглост и пиянство. Емоционалният подем е нужно да се направлява в творческото русло, да се създават творчески произведения, да се разкрие душата в творчеството или любовта. Нищо не трябва да стига до крайност - нито покаянието, нито освобождението. Трябва да има хармония, всичко хубаво да бъде в нужната мярка и на време. Дадената дума трябва да се спазва, затова не поемайте обещания, ако не сте сигурни, че ще ги изпълните. Избягвайте спорове и още повече конфликти. Не правете нещата, които не харесвате, но считате, че „трябва”. Забравете за всички дела и грижите. 

В този ден може да се яде и пие всичко, но по-добре избягвайте това, от което ще ви стане тежко. Болестите на деня имат ярко изявени симптоми, остра и дълга продължителност. Интересното е, че алкохолиците не се разболяват в този ден. Препоръчително е да се пие сега вино - най-добре червено, подгряно с подправки и мед. В древните текстове се казва, че ако чист по душа човек пие вино, той става по-общителен и приятен за околните, неговото здраве се подобрява. Но ако човекът отвътре е гнил, то той става раздразнителен и неприятен за околните, здравето му не се подобрява, той ще страда, и околните също. 

Отношения – Най-доброто време да се съберете цялото семейство заедно и да се насладите на общуването. Забравете за взаимните си претенции и обиди. 

Секс -17-ти лунен ден е празник за любовта и секса. Отдайте се на любовта, където и да ви застигне страстта. 

Пострижка – Ще ви донесе полза, ако не планирате големи промени. В противен случай се въздържайте. Подходящо е за използване на натурални оцветители на косата в светли или рижави тонове за подобряване на отношенията. 

Покупки – Удачен ден за всякакви покупки. Главното условие е да изпитвате радост и да сте в приповдигнато настроение, когато придобивате закупеното. 

18 лунен ден започва в 18:37 часа и продължава до 19:26 часа на следващия ден.