Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините за събитията, случващи се на Земята. Астрологът вижда тези аспекти и ги анализира.

Вижте вашия седмичен хороскоп за периода 13 – 19 февруари, изготвен от астролога Петя Георгиева:

Овен

Както започнете тази седмица, така и ще я завършите. Ако набележите и класирате предварително най-важните цели, то бъдете сигурни, че ще ги постигнете при каквито и да било обстоятелства. Ако сте хаотични и непрекъснато се захващате ту за едно, ту за друго, то в края на седмицата ще сте там, където бяхте и в началото.

Телец

Обръщайте внимание на детайлите и се старайте да не създавате и да не участвате в никакви конфликти. Контролирайте емоциите. Ако проявявате капризи, раздразнителност и непрекъснато се опитвате да налагате мнението си ще се случи така, че дори дейности, които познавате перфектно ще ви затруднят.

Близнаци

Спокоен период. Крайните резултати зависят от умението ви да реагирате гъвкаво и да се възползвате от непредвидените ситуации. Не са изключени тревожни преживявания, свързани с любовните ви отношения. Ще ги предотвратите, ако сте откровени и не бягате от отговорност.

Рак

Както енергетиката, така и настроението ви са нестабилни. Склонни сте да преминавате от една крайност в друга. По този начин може много да навредите на личните си отношения. За да не се случи е желателно да намалите контактите и да се придържате към правилата на „златната среда“, общувайки със събеседниците си.

Лъв

Ще е добре, ако се заредите с по-висока доза самокритичност. През тази седмица е важно да сте много сдържани в думите и реакциите си. Енергетиката ви е стабилна, имате желание за активна работа и бърз напредък, но може да не получите очакваната подкрепа, което ще ви обърка плановете. Занимавайте се предимно с рутинни задачи.

Дева

Доста често ще се натъквате на дребни затруднения, които ще ви принуждават да променяте плановете или тактиката си. Първоначално сте склонни да се стресирате от подобни ситуации, но не си заслужава. В състояние сте да се справите. Трябва само да анализирате фактите обективно и да ги използвате ефективно.

Везни

Действайте активно и за своя полза. Не се дистанцирайте от колективните задачи, но когато е възможно ще е по-добре да работите индивидуално. Въздържайте се от рискови финансови операции и от случайни любовни авантюри. Ще навредите на имиджа и на позициите си.

Скорпион

Енергетиката ви е леко нестабилна, желателно е да не се преуморявате, да преотстъпите инициативата на някой друг. Разпределяйте работата си на равни количества и си осигурявайте кратки интервали на почивка. Не се натоварвайте с чужди грижи. Въздържайте се от окончателни решения, когато не сте достатъчно сигурни в крайния резултат. Бъдете предпазливи по време на пътуване.

Стрелец

В началото на седмицата ще се наложи да се справите с поредица сложни казуси. Колкото повече варианти обмисляте, толкова по-добър резултат ще постигнете. Ще се наложи да жертвате самостоятелната работа за сметка на колективната. Старателната ви работа ще бъде високо оценена. Не са изключени допълнителни финансови постъпления.

Козирог

Не позволявайте на песимистичното настроение да ви обхване необратимо, ако седмицата започне с неочаквано неприятни новини. Напротив, запазете спокойствие, действайте с обичайния ритъм и концентрация. Ситуацията ще се промени положително, но само с активното ви участие.

Водолей

Придържайте се към първоначалните си планове. Ще успеете да довършите набелязаните задачи и да се върнете към други, които са ви затруднявали. Най-важното е да сте целенасочени и да не се стресирате от непредвидените спънки. Те ще са напълно преодолими, ако действате организирано.

Риби

Намалете темпото. Мислете повече, споделяйте по-малко. Леко сте хаотични, склонни да отклонявате вниманието си от важното към второстепенното, което ще ви попречи да свършите работата си в предварително уговорените срокове. Въздържайте се от обсъждане на дългосрочни планове и от окончателни решения, свързани с инвестиции. Ориентирайте усилията си към ежедневните задачи.