Луната се движи в знак Рак – В тези дни на Земята присъстват особени сили, които действат на гръдния кош, белите дробове, стомаха, черния дроб и жлъчката.
Това, което направите за тях сега е двойно повече полезно, с изключение на хирургични операции. Натоварването на тези органи е тежко и вредно. Полезно е да се яде лека храна. Ако след сън се събудите и се чувствате като разбити, това е от черния дроб, който е бил принуден да изпълнява тежка работа и не е успял да се възстанови.

До 15:16ч важи влиянието на 12 лунен ден (виж предния ден). 13-ти лунен ден (от 15:16 до 16:20ч) е за получаване на нова информация, за натрупване на знания, ден, в който можете да узнаете нещо ново и за себе си. Може да се появи отново стар и забравен проблем. Значи е дошло време да се замислите за миналото и най-накрая да разрешите теглещите ви назад нерешени жизнени задачи. Не следва да се гладува. Трябва да имате достатъчно сили, за да изпълните поставените пред себе си задачи. Период на корекции. Можете да внесете изменения.

Най-доброто време за откриване на нов вид дейности, за разширяване на бизнеса, подписване на съглашения, разширяване сферата на влияние. Нова информация за старите проблеми можем да получим сега и от сънищата си. Възможно е нужната информация да не ни се даде направо, а чрез символи и алегории. Опитайте се да разшифровате съня - той е правдив и отразява вашите реални проблеми, които е необходимо колкото може по-скоро да намерят своето решение. Сексът в този лунен ден трябва да бъде иновативен/новаторски/. Това е най-подходящото време за пълно усвояване на нови сексуални техники и пози, любовни игри. Сексът трябва да е активен, изобилен, наситен със силни чувства, до пълно изтощение и приятна умора. Но ако предварително се чувствате уморени или неразположени, тогава не предприемайте нищо, защото ще навредите на здравето си.

Липсата на сексуално желание в тринадесети лунен ден или умора е сигурен знак, че сте изчерпали всички свои ресурси и не сте разчели правилно силите си. Сексуалната интимност е най-добре да се замени с лек еротичен масаж. Бизнес – Най-доброто време за внасяне на коректив в работата и бизнеса, за откриване на нов вид дейност, нови сфери на влияние, сключване на контракти с нови партньори, разширяване на границите на бизнеса.