05.09.17 Критичен ден преди пълнолунието. Днес Меркурий става директен, а Марс влиза в знак Дева. Слънцето е в опозиция на Нептун. Луната е в знак Риби от 08:29ч. Това разкрива астрологът Ивелина Пенчева, ето какво още предрича тя за деня:
Възможно е обостряне на алергични кожни заболявания. Не е добре да се извършват операции и процедури на сетивните органи, черния дроб и краката. Краката се уморяват от дълго ходене и носене на неудобни обувки. Лесно се прихващат гъбични заболявания. Не е подходящо за масаж на краката, водолечение. Не приемайте наркотични средства /особено синтетични/, лекарства. Дори обичайната доза за вас в този период може да се окаже прекомерна.

Възможно е отравяне, алергични реакции, свръхчувствителност. Избягвайте операции на краката, ходилата, цялата лимфна система. Време за почистване на тялото, за извеждане на токсините и шлаките. Активират се отделителна, имунната, ендокринната и лимфната системи. Благоприятен период за всички методи за пречистване на организма, както и за начало на хомеопатично лечение. 15 лунен ден, който продължава от вчера до 19:39ч.

Ден на Хеката Влиянието на деня е толкова силно, че всичко положително и отрицателно в човека се усилва многократно. Активира се нашият вътрешен изкусител, затова може да срещнете съблазни и изкушения в много сфери на живота. Съществува опасност да станете лесно податливи на негативни влияния и внушения, мързеливи, отслабен самоконтрол. Бъдете внимателни, в такова състояние лесно могат да ви излъжат, а за да не ви излъжат, не трябва да предприемате важни действия. Появява се склонност да се действа инстинктивно и първосигнално. Поради всичко това може да се извършат различни глупости, но последствията от тях ще са негативни. Посветете деня на усмиряване на плътта. Полезни са гладуването, уединението и всякакви форми на аскетизъм. Това е единственият начин да се изчистите вътрешно и с обновена душа да започнете да живеете в новата лунна фаза (утрешното пълнолуние). 15-ти лунен ден може да се сравни с мост. Преминаването през този мост е трудно. Могат да се справят с енергията на деня само духовно чистите хора и тези, които могат да устоят на изкушенията.

Всички онези, които няма да могат да устоят на отрицателните влияния, тях ги очакват неприятни последици. По количество и мощ енергията на днешния ден не отстъпва на предишния, само че сега организмът на човек е отслабен и не може да управлява енергията на този ден. Затова най-важното правило за деня е да усмирите емоциите и да бъдете търпеливи с другите хора. Не участвайте в спорове и не се намесвайте в конфликтите на другите, които днес ще се наблюдават много. Добре е да се правят защитни техники. Ден за защита на справедливостта. Подкрепяйте хората и им помагайте да се справят с проблемите си. Бизнес и работа - един от неудачните дни за тази цел. Възможни са препятствия и грешки. Дори не си мислете за финансови операции, отложете всякакви важни преговори. Но за публични и развлекателни събития този ден е доста добър – време, в което могат да се е да се провеждат панаири, изложения, базари, разпродажби, лотарии, състезания, конкурси.

Всичко, което е полезно за широка публичност в този ден е благоприятно. Трябва само да помните, че е необходимо строго да контролирате емоциите, да не изяснявате отношения, да избягвате спорове и всички конфликтни ситуации, които е много вероятно да бъдат разрешени по мирен начин.

Здраве - Тези, които заболеят в този ден, не бива да се тревожат. Болестта ще премине леко и без последствия. Възникващите болести днес са обусловени от вашата карма. Препоръчва се по възможност да се избягват хирургически операции (освен животоспасяващите).

Секс - Сексът е добре да го отложите, тъй като разрушава астрала, но ако не можете да се удържите, той трябва да бъде по-възможност по-енергичен, но без излишества. Случайният секс само ще доведе до разочарование в замяна на кратък миг на блаженство.

Подстригване – Прическа в дните на пълнолунието се получава добре, но подстригването може да доведе до засилване на страховете, главоболие и повишено кръвно налягане. Освен това се увеличава опасността от порязване с остри предмети. Мистика! Сънищата са пророчески. В тях може да откриете чрез символични форми отражението на проблема, който трябва да бъде решен. Понякога сънят подсказва как да бъде решен този проблем.

Спазвайте инструкциите за безопасност на деня и всичко ще е наред!

16 лунен ден започва от 19:39ч и продължава до 20:11ч на следващия ден.