Луната вече е в Скорпион. Опасен период. През това време нараства напрежението, истеричността, емоционалната нестабилност.
Конфликтните ситуации се случват на всяка крачка, вътрешната агресивност у хората е готова да избие по всяко време. Възможно е даже забравени обиди да избухнат с нова сила. Хората изглеждат неуправляеми, раздирани от отрицателни чувства и негативни емоции. Затова трябва всеки да се стреми към търпение и снизходителност към човешките слабости, по възможност да не обижда и да не се обижда. Най-уязвими са половите органи, аналните отверстия и правото черво. Особено да бъдат внимателни бременните жени. Повишава се опасността от помятане. Да се сведе до минимум физическото натоварване.

17-я лунен ден (до 22:15ч). Ден за разкрепостяване, захвърляне на задръжките и вътрешна свобода. Луната освобождава хората от стеснения и комплекси. На този ден в древна Гърция са устройвали свещените вакханалии и е бил посветен на бог Дионисий. На хората привикнали постоянно да размишляват за живота и своето място в света, да напомним, че Вселената един път в месеца може да просъществува и без вашите високи душевни пориви. Постарайте се да не се самовглъбявате днес. В този ден забравете всичко, което са ви учили родителите и в училище. Не правете това, което не ви харесва, но трябва. Въобще забравете днес думите “трябва” и “съм длъжен”. Забравете за всички дела и грижите. Спомнете си, че имате чувства. Погледнете и към отсрещния пол. Днес трябва да се лее река само от любов, влюбеност и влечение.

От сериозните дела в 17-я лунен ден се приветства само едно - сватба. Повече се веселете и се смейте! Повече се движете - танцувайте!

Отношения – Най-доброто време да си устроите малък семеен празник, да се съберете цялото семейство просто така и да се насладите на общуването. Забравете за своите взаимни претенции и обиди. Спомнете си, че вас изначално ви е обединила любовта: мъжът към жената, родителите към децата.

Секс -17-ти лунен ден е празник за любовта и секса. Колкото повече, толкова по-добре. Приемете любовта, където и да ви застигне страстта. Няма нужда да сдържате в това денонощие своите еротични фантазии. Отпуснете се и се отдайте на воля на секса, потънете в оргазъма!

Подстрижка – Ще ви донесе полза, ако не планирате големи промени. В противен случай се въздържайте. Подходящо е за използване на натурални оцветители на косата в светли или рижави тонове за подобряване на отношенията.

Покупки – Удачен ден за всякакви покупки. Главното условие е да изпитвате радост и да сте в приповдигнато настроение, когато придобивате закупеното.

Сънища – Ако сънувате катастрофи, агресия, кошмари, то значи, че отдавна не можете да изпитате радост от живота. Не си позволявате да се отпуснете. Необходимо е да се освободите от собствения си затвор, в който сами сте се поставили.