Бранимира Антонова отпразнува сред близки 64-тия си рожден ден. Родена на 22 ноември 1952 г., на 6 започва да танцува балет, като учи в хореографското училище в София. По-късно я пленява магията на киното, а дебютът ѝ пред камера е едва на 9 г. в “Етюд“.
През 1967-а е избрана за Мис България, после става почетен гражданин на столицата, има три номинации и две титли “Жена на годината” – през 1969 и 1970 г. Снимала се е в над 20 филма и новели, сред които “Процесът”, “Танго”, „Мъже в командировка“ „Бягство в Ропотамо“, „Приключенията на Авакум Захов“.Завършва право. Има 3 брака и една дъщеря – Мария, от първия ѝ съпруг – покойният Владимир Грашнов.
Когато се запознава с Грашнов, той е млад и красив студент първи курс във ВМЕИ. Връзката им трае 2 месеца - на 15 юни 1972 г. двамата се женят.По време на брака си разбират, че са родени един за друг, защото се раждат в един и същи родилен дом, а майките им са ги кърмили в две съседни стаи. В бракоразводната зала с Владимир Грашнов отиват прегърнати и остават приятели до края му. 
Омъжва се още два пъти, но от тези бракове няма деца. Вторият й съпруг е Венцислав Петков, който работи в "Интерпред".След развода с Петков си дават тържествен обяд в паркхотел "Москва". Сервитьорът пита какво празнуват. "Развода си", отговаря Бранимира. Третият съпруг е певецът Владимир Денев. На седмата година от брака им той умира. Животът е непредсказуем, всичко е писано, всичко е съдба, твърди Бранимира.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ЧЕТИВА ЩЕ НАМЕРИТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "НАД 55", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА