Тя не е имало детство, а вместо нежни думи от майка си получавала само обиди. Така амбициозната жена опитвала да изгради боен дух в дъщеря си.

До своите крехки 6 години Идън Ууд успяла да спечели 300 конкурса за красота, да стане лице на няколко рекламни кампании и да напише книга. Най-известната участничка от скандалните детски конкурси за красота започнала да работи едва ли не от пелените. Майка й искала на всяка цена да направи от дъщеря си истинска звезда, която да й докарва добри доходи. Красивата външност на момиченцето й дало всички шансове да осъществи користния си план. Детето не знаело какво е това игра, приятели или веселба. Всеки ден то се трудело усърдно, за да оправдае надеждите на майка си. 
 

Цял свят говореше за Лиля – момичето с червения бански, а причината е смайваща! (СНИМКИ 18+)


Идън се учила да ходи на високи токчета, да носи перуки и в същото време да се усмихва. Тя посещавала солариуми, за да може кожата й винаги да има тен. От най-ранна възраст лицето й трябвало да понася професионален грим.Скандалът около Идън се разразил, когато журито на конкурс за красота забелязало, че момиченцето е прекалено весело и активно по време на изпълненията си. Оказало се, че майката на детето го карала да пие всеки ден енергийни напитки.

Момиченцето започнало да страда от болки в главата, стомахът му също бил увреден. Освен това обвинили майката на Идън, че я бие и малтретира. Така тя си мислела, че ще направи малката красавица устойчива към болката.Накрая Идън се разбунтувала и отказала да участва в конкурсите за красота. Оттогава са минали 6 години, но момичето пази всичките си отличия в стаята, за да й напомнят за нещастното детство. Тя често публикува свои снимки в социалните мрежи и хората не могат да повярват, че е едва на 12 години.

Идън работи като модел, посещава курсове по танци и изучава актьорско майсторство. Тя твърди, че е много щастлива от факта, че вече не й се налага да ходи на конкурси за красота. 

Превод БЛИЦ