Искало ли ви се е да посетите местата, през които е минал пътешественикът Марко Поло при своите прочути пътувания? Много хора не биха се замислили, ако им се отвори такава възможност.

Едно такова място изисква 5-дневен 70-километров преход в една от най-високите и постоянни обитавани части на Европа. Какво по-интригуващо от това?

За невероятното приключение разказват две смели блогърки, които не се поколебали да изследват тази прекрасна, но предизвикателна част на Европа.

Легендарният Марко Поло посетил и прекосил тези земи в едно от своите прословути пътувания. Ето какво пише той в книгата си за тази страна:

„Има много градове и села, а коприната се произвежда в изобилие. Също така те имат платове от злато и много фини копринени стоки.
Страната отглежда едни от най-добрите ястреби кокошкари в света. Наистина, там не липсва нищо, хората живеят от търговия и занаяти".

Коя е страната, пазеща най-високото обитавано населено място в Европа, както и удивителна и плашеща природа - вижте на pochivka.blitz.bg!