Понякога има дни, в които не се чувствате в кондиция. Независимо дали това се дължи на стрес, апатия, ярост, ядове, просто сте „извън строя“ и това може да продължи дни наред. Всеки един ден се чувствате зле, по-зле и това е единственото настроение, което ви води.

За щастие, има няколко прости начина, с които да промените това – бързи и без да ви костват нищо. Опитайте ги и внесете прилив на светлина и малко повече щастие.

Вдигнете ендрофина. Чувствате тревожност? Гняв? Има тренировки за това. Дори и да сте без настроение без конкретен поводь малко йога, медитация или дихателни упражнения могат да ви помогнат. Не правете интензивни тренировки. Нека бъдат бавни и спокойни.

Вижте се или се чуйте с хора, които обичате. Ако се чувствате самотни, понякога всичко, което ви трябва, е контакт с някого, който може да предизвика радост отново - това може да е член на семейството или приятел. Чувствате се тъжен? Може би имате нужда от прегръдка от или малко време игра с децата ви!

Разходете се. Ако чувствате, че нямате сили за упражнения, просто се разходете. Оставете краката да ви водят, сменете обстановката, забравете за телефон и компютър. „Изключете се“ за малко от всичко наоколо.

Пийте повече вода. Дехидратацията може да доведе до раздразнителност и промяна в настроението и дори да предизвика безпокойство. Уверете се, че сте хидратирани и избягвайте кофеина.

Благодарете. Отделете няколко минути на ден и си записвайте в дневник всяко едно нещо, за което сте благодарни в живота си. В началото това може да изглежда като предизвикателство, но постепенно ще започнете да благодарите и за най-малките неща - например за това, че сте здрави и всички около вас са добре. Това ще ви накара да се чувствате по-щастливи и уверени!

Излезте! Глътка свеж въздух сред природата прави чудеса за тялото и съзнанието ни. Ако може да се разходите боси по тревата, най-добре. Според изследвания това води до намаляване на стреса много по-бързо и ефективно.

Медитирайте. Намерете спокойно място и само за няколко минути се отдайте на медитация. Това ще проясни съзнанието ви и ще ви успокои.

Направете нещо за себе си. Няма нищо лошо в това да поискате нещо само за вас – купете си цветя и малко бижу, идете на масаж или маникюр. Ако не искате да сте сами – хапнете някъде с приятелка, направете си шопинг или просто нещо, което ще повиши настроението ви.

Смейте се. Вижте се с приятел, който ви разсмива, гледайте забавен сериал, спомнете си забавни моменти. Винаги има поводи за усмивка. 
Източник: Profit.bg.