Ако търсите приключения и идеи за пътешествия през следващата година, Европа е мястото, което може да ви предложи голям избор, пише profit.bg.

От това да празнувате независимостта на Финландия до пътешествие с високоскоростен влак в Бордо, предлагаме ви 12 дестинации в Европа, които трябва задължително да посетите през 2017 г.

Малта

„Игра на троновете“ постави този средиземноморски остров в центъра на вниманието. Тук може да намерите тонове история, три обекта на културното наследство, включително и нейната столица Валета, както и седем храма, които се вярва, че са сред най-старите постройки в света.


Малта е известна с красивите си плажове и пристанища, пълни с лодки.

Лисабон, Португалия

Според Travel + Leisure Португалия е дестинацията на годината, а живописният Лисабон си заслужава да бъде посетен. Градът е известен с историческите си забележителности, музеи и църкви. Освен това е по-евтин от повечето големи градове в Европа и е по-близо за тези, които летят от източния бряг на Америка.

Исландия

Това е една от най-предпочитаните дестинации за повечето американци и има защо. Страната е популярна със своите абатства, сигурност, предлага уникална природа – от Синята лагуна до водопада Гълфос.

Санкт Петербург, Русия

Санкт Петербург беше обявен за най-добрата дестинация в Европа от World Travel Awards. Със своите дворци, църкви, и богата история градът се превръща в идеалното място за пътуване.