Знаете ли, че Куала Лумпур е един от най-бързо развиващите се градове в Азия? А че край Виндхук се намира един от най-интересните резервати на планетата, който е обитаван от тюлени?

Ако смятате, че ви е време да се отправите на екзотично пътешествие, което ще разбие всичките ви представи за света, при това с половинката, имаме пет предложения за вас, пише profit.bg.

Всички те ще ви изненадат с нетрадиционните си култура, природа и история. А до 10 декември 2017 г. до тях можете да летите и в най-добрата бизнес класа в света на половин цена. 

Виндхук, Намибия

Това е най-големият град и столица на Намибия. Той е истинска перла, сгушена в планини в централната част на страната, и изпълнена с бутици, ресторанти и замъци.

В близост до града е разположен резерватът Cape Cross, който е приютил най-голямата колония на морски тюлени в света.

Виндхук е отправна точка и за сафаритата, които се организират в най-древната пустиня на планетата – Намиб.

Цена на пътуване в бизнес класа до Виндхук: 760 евро

Ханой, Виетнам

Столицата на Виетнам е вторият по големина град в страната. Районът пази история от поне 3000 години преди Христа.

Ханой привлича погледите със своята френска колониална архитектура, древни храмове и отлична храна.

Най-ярките му символи са буйната зеленина и езерото Хоан Кием, край което се намира денонощен пазар за всякакви стоки. В средата му пък се издига Пагодата на констенурките.

Цена на пътуване в бизнес класа до Ханой: 1 285 евро

Найроби, Кения

Това е столицата на Кения. Градът е известен с огромните си паркове и зелени площи, най-известният от които е национален парк Найроби – уникален заради близостта си до мегаполиса.

В парка се срещат над 400 вида птици и животни, а разходките из него са изключително популярни сред туристите.

Найроби е познат по света с още две имена -  Зеленият град на слънцето заради изобилието от зеленина, в която е потънал, както и Сафари столицата на света – поради факта, че е най-популярната отправна точка за сафарита.

Цена на пътуване в бизнес класа до Найроби: 1 305 евро


Манила, Филипини

Това е вторият по големина град и столица на Филипините. Намира се на отделен остров – Лусон. Наричат Манила най-добре пазената тайна на Азия.

Интрамурос е историческият център на града, който пренася туристите във времето на испанските конкистадори. В него е разположена крепостта Сантяго, която в миналото е била затвор.

В центъра на града се намира и паркът Ризал, който предлага безброй възможности за разходка и забавления. На крайбрежната алея пък ще откриете Manila Ocean Park – тук ви очакват хиляди обитатели на морските дълбини, както и луксозен спа център и огромен басейн.

Цена на пътуване в бизнес класа до Манила: 1 470 евро

Куала Лумпур, Малайзия

Столицата на Малайзия е най-динамично развиващият се град в Азия. В него се намират Petronas Towers – доскоро най-високите сгради на планетата.

В националния парк Селангор можете да се качите на традиционна дървена лодка, с която да плавате по едноименната река. Batu Caves пък са уникални пещери, които се намират само на 13 км от града, подобно на Националната зоологическа градина.

В АquariaKLCC можете да храните пирани и акули, а в множеството молове на мегаполиса ще откриете както луксозни марки, така и красиви местни сувенири.