Вярвате или не, СПА не се изчерпва само с ароматни масла и нежна музика. Редица иновативни центриве са създали свои собствени методи за терапия, основани на местната култура и обичаи, които разбиват обичайните представи за ходенето на СПА. И въпреки това имат изненадващо благоприятно въздействие върху здравето.

Тези нестандартни терапии могат да ви се сторят измамни, глупави или изскочили от Средновековието, но все пак не ги отписвайте преди да сте пробвали. Изберете си от топ 7 на най-екстремните СПА процедури по света.

Замразяване (почти) до смърт - Парвоо, Финландия
СПА центровете в страни като Финландия, където зимите са дълги и студени, се предлага процедура, вдъхновена от арктическите студове, наречена криотерапия. Ето как действа: влизате в криогенна камера, в която температурата обикновено е около минус 120 градуса. Там можете да издържите не повече от няколко минути, тъй като за по-дълго рискувате да си докарате хипотермия и смърт. Какво са ползите от това да се вкарате в такава ледена кутия? Твърди се, че криотерапията премахва токсините и засилва имунната система. Едно от най-популярните места за това е „Хаико СПА“ в Порвоо, Финландия.

Още 6 вида процедури, за някои от които не сте и предполагали, че съществуват, вижте на pochivka.blitz.bg!