Има хора, които могат да се похвалят с хиляди километри полети. И именно те са разработили редица техники при пътуванията, които са полезни, оригинални и най-важното - ще помогнат да подобрите почивката си, независимо дали летите в първа класа или в задната част на самолета.

Ето 10 съвета от The Points Guy.

1. Използвайте вилица

Храната може да прави някои странни неща на 10 000 метра. Даже и невинният на пръв поглед дресинг за салата може да съсипе любимата ви риза. Затова просто пробийте в кутията дупчица с вилица, за да не „избухне“ поради налягането в кабината.

2. Винаги носете бутилирана вода

Бутилираната вода има много приложения в самолетите – тя не е само за пиене. Например да си измиете зъбите по време на дълъг полет или да изплакнете лицето си. Водата в тоалетната вода не е питейна.

3. Повече одеяла = повече комфорт

Ако полетът не е пълен и искате да пътувате по-удобно, вземете одеяла от празните седалки до вас и се облегнете.

4. Използвайте слушалки за повече от музика

Слушалките не са само за музика. Ако търсите спокойствие и по-малко шум, сложете ги. 

5. Не ходете боси в самолета

Ако полетът е дълъг, за много хора е удобство да събуят обувките. Ако отивате до тоалетна обаче, не забравяйте да ги обуете. Освен това е добре да имате чифт чисти чорапи, които да обуете, след като самолетът кацне, защото мръсотията и бактериите там са в повече.6. Изберете внимателно местата за сядане

В зависимост къде се намира седалката ви, полетът ви може да бъде различен. Избирайте места в средата на кабината. Така ще избегнете шума и ще може първи да получите напитки и храна, тъй като стюардесите обикновено започват от предната или задната част на кабината.

Освен това, седалките в предната или задната част на кабината имат по-малко прозорци. Седалките в средата на кабината обикновено са стандартни.

7. Опитайте се да избирате по-големи самолети

Като цяло, колкото по-голям е самолетът, толкова по-малка турбуленция ще почувствате във въздуха. Например А380 са много по-тихи от почти всеки друг самолет. Малката турбулентност и спокойното каране са печеливша комбинация.

8. Осигурете достъп до пътеката

Когато кабината е разположена в конфигурация две по две, винаги изберете една от двете средни седалки. По този начин винаги имате директен достъп до пътеката. Когато седнете отстрани, ще трябва да прескачате или да вдигате тези около вас всеки път, когато ставате. Просто избягвайте цялата бъркотия, ако е възможно.