От момента, в който си опаковаме багажа, до кацането на желаната дестинация, пътуването ни носи неподправено чувство на еуфория. Но като при всяко хубаво нещо, и тук има опасности, които ни дебнат от момента, в който напуснем зоната си на комфорт.

Става дума за това, че често туристи стават жертва на улични измами, кражби и дори по-лошо – убийства. За всели пътешественик е ужасяващо да чуе за подобно престъпление, тъй като по време на пътуването имаме склонност да не обръщаме внимание на дебнещите опасности.

Вместо да се парализирате от страх, обаче, вижте какви съвети за безопасност дава бивш агент на Федералното бюро за разследване (ФБР) за това как да забележите признаците за потенциална опасност и да я избегнете.

Джо Наваро, автор на бестселъри за изучаване на човешкото поведение, е бил 25 години агент на ФБР и е специализирал в невербалната комуникация и профилиране на престъпници. Какво е научил той за престъпниците и как да се пазите от неумолимите "социални хищници", дебнещи от всеки ъгъл - вижте на pochivka.blitz.bg!