Допълнително към цената на самолетния билет ще плащаме за качване на ръчен багаж на борда на самолета, ако пътуваме с компанията ЕasyJet след 10 февруари. Това обявиха от нискотарифния превозвач, пише Труд.

Пътниците ще могат да качат безплатно една малка чанта, която ще трябва да стои под седалката пред тях, а ако искат да ползват по-удобния вариант с полагане на багажа си в отделенията над главите им, ще трябва да платят за услугата.


Причината за новите правила на самолетната компания е стремежът за допълнително увеличаване на приходите, които са значително намалени заради пандемията от Covid-19.

Според новата политика пътниците, които искат да пътуват с допълнителна чанта като ръчен багаж, трябва да платят допълнителна такса, която също ще им позволи да изберат място или в предната част на самолета, или с допълнително място за краката.

Услугата ще струва между 8 и 24 британски лири в посока.

На тези, които плащат по-скъпи тарифи, както и на членове на схема за чести полети, ще продължи да бъде позволено да вземат със себе си един малък и един голям ръчен багаж. Това обаче зависи от пространството на борда.