Ученето си е учене - без него не може. То обаче трябва да мине през живата практика. Така хем знанията ще се обогатят съвсем прагматично, хем ще се изчистят някои "недоразумения", ако ги има, хем познанието ще се затвърди трайно, защото ще дойде по естествен начин.
 

Как това да стане, ако децата ви учат английски? Като ги запишете в някоя от смените на  международния езиков лагер LuckyKids в Банско. Там деца от България и чужбина денонощно са в реална англоезична среда.
 
Лагерът е за деца на възраст от 5 до 14 години, като те се разделят по групи според нивата на владеене на езика от начално до напреднали.
 
LuckyKids е лагер на английски - в него при всички дейности - от ставането сутрин, през учебния процес в специализираното езиково училище, до заниманията и игрите след обед и вечер,  се използва английски език.
 
Преподавателите в този лагер в Банско са с роден език английския и с богат опит с образователните системи и методики в различни англоговорящи страни, в които са работили  - Великобритания, САЩ, Ирландия, както и в други държави
 
 
В екипа например е Джон Джеймисън, завършил Кеймбридж, преподавал английски в Обединеното кралство, Обединени Арабски Емирства, Русия. Тук е и Нийл Уотърс, координатор Английски департамент.
 
Аниматорите, които водят заниманията на децата след обед и вечер, са българи с отлично владеене на английския. Особено ценно също така е, че децата общуват помежду си на английски език на битово, всекидневно ниво.
 
Цялостната програма на LuckyKids е съставена специално за лагера от преподавателския състав. Тя е обобщила водещите световни обучителни практики, с което лагерът се равнява с най-добрите езикови школи в света. 
 
При обучението се прилагат най-съвременните методики. Знайно е, че децата /а и възрастните/ учат най-добре, когато им е интересно. Затова учебният процес в LuckyKids протича по занимателен начин чрез екипна работа по проекти.
 
Децата се увличат по изпълнението на задачите, правенето на презентации, обсъждането на интересни за тях казуси и се включват активно, прилагайки творческите си заложби. Насочвани, разбира се, от опитните преподаватели. То този начин те подобряват познания не само по езика, но и за света.
 
Атрактивните занимания, водени от аниматорите след обяд и вечер, допълват учебния процес. Развлекателната програма е разнообразна, като включва например и дейности с изследователска насоченост. Целта е да се практикува придобития речников запас.
 
Естествено, като всичко останало в този лагер в Банско, условията и сигурността за децата са гарантирани по водещите международни стандарти. Лагерът LuckyKids е базиран в международно известния апартхотел Лъки Банско, който до най-малкия детайл е съобразен с присъствието на деца. В този луксозен хотел дори няма чупливи стъкла и остри ръбове, подовете навсякъде са с мокети.
 
Заедно с децата на всеки етаж се настаняват преподаватели и аниматори, което гарантира сигурност на децата в стаите и през нощта.
 
При развлеченията в планината - например колоездене, конна езда, разходки, се спазват всички мерки за безопасност. Децата се придружават от персонала на лагера заедно с квалифицирани инструктори, треньори, водач, има и добре оборудвано медицинско лице. По време на часовете в басейна пък има професионален спасител, преподавател и аниматор.
 
Така че - по същество: смените в LuckyKids са 7 и 14 дни, има възможност и за 21 дни. Просто изберете и резервирайте.
 
https://www.luckykids.bg/
https://www.luckykids.bg/%d0%b2%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b8-%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8/