Измама с екскурзия в Канада за хиляди долари? Туристическа група от Самоков и Пазарджик плати хиляди долари за екскурзия отвъд Океана за няколко седмици, която обаче съвсем не се оказва такава, каквато им е обещано, съобщава Нова телевизия.   

"Представител и собственик на туристическата фирмата е Станислава Банкова.  Плащането беше извършено на три пъти. Първоначално бяха две вноски от по 3 500, а после една от 1600. Значи сме платили 8 600 лева. Доплатихме и още пари за някои вътрешни екскурзии", посочи един от участниците в туристическата група Райко Масларски. 

Още при кацането си в Торонто обаче те разбират, че нещо не е наред. В хотела им казват, че четирите им нощувки не са платени. Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче туристите се сблъскват с нов проблем - нощувките там също не са заплатени. 

В програмата е предвиден и круиз с кораб... който също се оказва неплатен. 

"От фирмата нищо не обясниха. Казаха общи приказки", коментира Масларски. Накрая цялата група се завръща в България на собствени разноски.

От туристическата агенция обещаха да компенсират подведените туристи.