Бяла стена и бързо образуващи се снегонавявания – това е състоянието на затворения участък на АМ „Тракия“ между Бургас и Карнобат. Това съобщи зам. областният управител на Бургаска област Владимир Крумов.
Видимостта е между 1-3 метра, като на места такава просто липсва, вижда се само бяла пелена пред автомобила, добави той пред пред БургасИНФО.

Сняг вали по целия път до Карнобат. До този момент няма сигнали за бедстващи и закъсали хора. Сутринта в две села в община Карнобат е нямало ток, но електричеството вече е възстановено.

Общински служители и учители, които са от Айтос, но работят в Руен, са върнати обратно по домовете си. „Извозихме ги с джипове, по-добре да не рискуваме, защото не се знае до вечерта каква ще е обстановката“, каза кметът на Руен Исмаил Осман.

Руен е общината с най-дебелата снежна покривка в Бургаска област – 20 сантиметра. „Вали, но и духа много силен вятър. Проходът Айтос-Провадия е затворен, но нашите джипове ги пропускат“, каза градоначалникът. До този момент на територията на община Руен няма сигнали за населени места без ток, вода или за бедстващи хора.

Пътищата Поморие-Бургас, както и Поморие-Слънчев бряг са затворени за движение. Информацията е от 10,40 часа, обявена от община Поморие. Затворени за движение, както вече съобщихме, са и Ахелой-Каблешково и Миролюбово-Каблешково. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че е затворен за движение и Дюлинският проход. На сфетофара в Каблешково има пост, който да предупреждава хората, пътуващи по маршрута. Община Поморие апелира за повишено внимание и съобразена скорост.

Информация за пътната обстановка може да се получава по всяко време на телефон 0700 130 20.