Движеното към София по магистрала „Тракия“ след тунела Траянови врата е изключително натоварено. Колите пъплят с между 20 и 40 км/час, а задръстването започва около 50-и километър на магистралата по посока София, съобщава „Монитор“, позовавайки се на очевидци.

Движението е затруднено заради три леки катастрофи – първата на разклона на Ихтиман, която взе две жертви, а другите – преди 43-ти километър на магистралата.

Денят на голямото прибиране е съпътстван от натоварен трафик и километрични задръствания и на главен път Е-79 и по-точно включването в него на разклона за Симитли.Хиляди коли, идващи от Банско и района, са заседнали в опит да се включат към главния път, водещ към магистралата към София, съобщава Канал 3. 


Трафикът от Гърция към София е натоварен и успелите да се включат в главния път се натъкват на нов "ад" и на магистрала "Струма" в посока столицата.

Между 50 и 100 хил. автомобила се очаква да се приберат в столицата след Великденските празници, каза по-рано днес началникът на „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев и предупреди, че в следобедните часове се очаква засилване на трафика. Той уточни, че днес от 10 часа има две ленти за вход по стария път през Владая. „Вече са поставени необходимите сигнализации, за да могат хората да влезнат по-бързо в столицата през стария път. На всички останали входни магистрали и пътища, които водят към София, ще имаме наши полицейски екипи и при необходимост ще даваме приоритет на влизащите в столицата“, каза комисар Тенев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ