Ще е готов ли четирилентовият път от Поморие до Слънчев бряг за началото на активния летен сезон? 

Първоначалните очаквания бяха разширението на правия участък от Поморие до Ахелой да приключи до юни, а строителството на обхода на Ахелой - изцяло нов път, прокарван в нивите край поморийското градче, да продължи до края на 2018 година.

През тази седмица депутатите от ГЕРБ Бургас и областният управител Вълчо Чолаков направиха инспекция на двата лота, а след проверката съобщиха добрата новина: Ще пътуваме по четирилентов път без тапи от Поморие до Слънчев бряг.

Мнозина обаче изразиха съмнение, че това ще се случи. И докато всички виждат как протича строителството на правия участък до Ахелой, то не беше ясно какво се случва с обхода на града.

Веселин Митков от Vess Studio с дрон засне как протича строителството на сложния откъм изпълнение участък обходът на Ахелой.

От кадрите се вижда, че пътят е трасиран, остава да се направи малък видаукт, както и отводнителните канали. Но като цяло от началото на годината, до вчера - 2 февруари, е свършена много сериозна работа по участъка. Ако мекото време се запази по всичко изглежда, че обходът ще е готов за началото на лятото.Източник: Флагман.бг