В разгара на лятото Неа Перамос е една от любимите дестинации на сънародниците ни за лятна почивка в съседна Гърция. И има защо. Този курорт лесно и бързо замени всички градчета и селца по Черно море, че дори отвя и Слънчев бряг. Известно някога с името Кале Чифлик е само на 230 километра от Благоевград.

Плажната ивица на курорта е много хубава, дълга и пясъчна, без водорасли във водата. Част от нея е заета от шезлонгите на заведения, като за ползването им се изисква консумация.

В района има и други ненаселени плажчета, цялото крайбрежие в тази част на Гърция е пясъчно и на много места по пътя ще видите палатки на брега.

На 1-2 км от Неа Перамос се намира Амолофи - известен плаж с естествени пясъчни дюни и плитка вода, награден със Син Флаг. Там се намира и Пепони бийч, станал притегателно място за хиляди благоевградчани, които отскачат до плажа дори и за ден.

Много често на Пепони бийч гостуват известни гръцки изпълнители, DJ пък вдигат настроението на плажа. Една от почитателките на Неа Пеарамос е актрисата Александра Сърчаджиева, която всяка година идва в курорта, заедно с половинката си Иван Ласкин.

Тази година Пепони бийч бе място за почивка на бивши и настоящи спортисти, а тези дни на плажа бе забелязан и полицейският началник Йордан Латинов. Със сигурност приказката, "Ако искаш да срещнеш джумалии отиди в Неа Перамос" вече има своето доказателство.

Източник: struma.com