Очаква се засилен и натоварен трафик към туристическите и курортни комплекси, предимно към Боровец, Пампорово и Банско. Towa съобщи главен инспектор Георги Петришки от Пътна полиция.

От обяд се очаква интензивно движение по АМ "Тракия" и АМ "Струма", предимно в посока Кулата, на околовръстния път на София и входно-изходните артерии на големите градове. Затруднения се очакват на АМ "Хемус" заради продължаващите ремонтни дейности.

"Повече от 3600 полицаи ще бъдат на терен по празниците. Контролът е засилен", увери Георги Петришки.

"Но се надявам на здрав разум и ум от страна на водачите, което за една част, за съжаление, е пълен дефицит. Ще бъде извършван абсолютно пълен контрол по всички направления", закани се главният инспектор от КАТ пред БНР.

В сила е въведеното от Агенция "Пътна инфраструктура" ограничение за движение на тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и основните натоварени пътни направления. То ще бъде валидно днес от 16 до 20 часа и в последния ден от Коледните празници - от 14 до 20 часа.

Леки пикове в движението от Пътна полиция очакват на 1 и 5 януари заради края на ученическата ваканция.

"Един човек е загинал, а 16 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие", информира МВР. Общо за страната са регистрирани 16 пътно-транспортни произшествия.

За София се отбелязват два тежки и 36 леки инцидента на пътя. Един човек е загинал, двама са ранени.