Тази сутрин на Кулата е пълно с коли, пътуващи за Гърция, съобщава bTV. Явно хората не са се уплашили от потопа в Северна Гърция, който взе жертви и остави без ток и вода някои населени места, и не са отменили ваканцията си в южната ни съседка.

Някои от хората на опашката на Кулата пътуват и за най-засегнатия полуостров Халкидики, който е предпочитана дестинация за почивка от българите. В обратна посока – за влизане в България, няма почти никакви коли.

Междувременно бедственото положение в Гърция се запазва. Продължава разчистването на щетите в района на Халкидики след преминаването на силната буря. Жертвите на природната стихия вече са седем, а ранените са повече от 100, предаде Нова тв. 

Шестима от загиналите са туристи -  от Русия, Чехия и Румъния. Една от жертвите е местен моряк. На този етап няма информация за пострадали българи.

Към момента много от курортите на Халкидики са без ток и вода. Голяма част от пътищата вече са проходими. Гръцката армия и стотици спасители продължават да оказват съдействие за отстраняване на пораженията.

Продължава описването на щетите. Според гръцки метеоролози подобни явления в страната се случва на 2-3 години.