Преди Деня на влюбените - Свети Валентин, британският вестник "Индипендънт" публикува списъка на най-сексуалните градове в света, като първо място в класацията заема бразилският Рио де Жанейро. Тук живеят най красивите хора на планетата, които често се подвизават по улиците по изключително оскъдно облекло. Изданието напомня, че тук се провежда и най-пищният карнавал в света, който неминуемо подтиква и към сексуални преживявания.
Американският град Бостън заема втора позиция в класацията, тъй като 70% от жителите му загърбват брака. Освен това местните жители са дружелюбни и общителни и винаги са склонни към любовни авантюри.

На трето място е поставена аржентинската столица Буенос Айрес, която се свързва със страстното танго. На четвърто място в класацията фигурира Ню Йорк, градът който никога не спи и купонът тече нон стоп 24 часа в денонощието.

Колумбийският град Меделин попадна в списъка благодарение на многобройните красиви представители на академичната младеж, които следват в местните ВУЗ-ове. Китай пък се представя в класацията със своя мегаполис Ченду. В подреждането на "Индипендънт" тази година попаднаха също Виена, Кейптаун,Сидни, Мадрид, Монако и други градове