Всички могат да отидат на море през лятото и в това едва ли може да има някаква философия. Тази година хиляди българи преминаха през Гърция, а в интернет кипеше от спорове кое море е по-хубаво - нашето или на съседите. 

Но какво правят трима души, които се оказват с неочаквана отпуска в началото на октомври? Отиват в Гърция, разбира се. За да не изпуснат морето. 

Точно така се надъхвахме, когато решихме да прекараме няколко дни на магнетичния остров Тасос. Ей го, къде е, казва един от триото ни, след което определихме дата и трябваше да отпътуваме.

5 райски гръцки плажа, които са най-близо до българската граница

Тримата - това сме аз, отрудена жена на средна възраст, съпругът ми и неговият най-добър приятел. Малко сме завеяни, но нищо. 

Предварително се бяхме спрели на една наистина невероятна къща с две стаи и кухня, която се намира на самия бряг на морето. А цената за четири нощувки за тримата беше 340, без пари, нали?! 

Първата и непреодолима пречка се оказа ранното тръгване. Бяхме се уговорили да отпътуваме от София с колата в 9 часа, за да имаме време да спрем някъде по пътя и да сме навреме в Гърция, за да хванем ферибота от Керамоти.

В 10, по стара българска традиция, още си събирахме багажа и се търсехме по телефоните с думите - ей сега съм готов. 

В 11 най-накрая бяхме в колата, готови за приключения и разглеждахме отдавна събудения пейзаж от София с идеята, че няма да го видим поне в близките няколко дни.

Как продължават приключенията на българите в Тасос, четете на pochivka.blitz.bg.