Магистралите и пътищата край големите градове бяха изпълнени с хиляди автомобили преди празниците. Трафикът в понеделник вечерта се успокои, но не беше така през деня, предава bTV.

Движението в големите градове беше изключително натоварено. Образуваха се километрични колони от коли по големите булеварди и в районите на търговските центрове.

Полицията извади на пътя допълнителни екипи, които да регулират трафика и да отбиват тежките камиони от движение. Над 3000 полицейски екипа, включително Жандармерията, бяха и днес по пътищата, за да следят за нарушения.

Само за три дни стотици шофьори са хванати в нарушение в София.

„Към настоящия момент са установени 157 нарушения. Предимно нарушенията са за неправилно паркиране, неправилно изпреварване, неизползване на дневни светлини и неспазване на червен сигнал”, съобщи Мирослав Василев от Пътна полиция.

Глобите са от 20 лева за паркиране и светлини до 100 лв. за минаване на червено. Нарушенията по магистралите пък са предимно за скорост и шофиране в аварийната лента.

Нарушителите и ще бъдат снимани и санкционирани по законовия ред.

Повечето шофьори приемат идеята за повече контрол и тайни патрули по магистралите.

От Пътната полиция предупредиха шофьорите да карат внимателно и да тръгват на път с изправна кола и пълен резервоар.

И още едно предупреждение – пътищата на много места в страната са мокри, през нощта ще се заледят, така че водачите трябва да спазват дистанция и да внимават със скоростта.


Тежък трафик се очаква по пътищата из цялата страна заради предстоящите празници, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилени проверки на патрулите има навсякъде, като част от тях ще се извършват от немаркирани коли.

Служителите на органите на реда ще следят за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, както и дали автомобилите са оборудвани за зимни условия.

Заради трафика от 16 ч. до 20 ч. движението на камиони над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите и натоварените пътища.